102 vizualizări 15 apr 2009

Niciunul dintre divorţurile din lumea vedetelor nu se termină tocmai ieftin, însă Mel Gibson este pe cale să stabilească un record absolut. Pentru că nu a semnat un acord prenupţial cu cea care i-a devenit soţie acum 28 de ani, Robyn, ea va cere cel mai probabil jumătate din averea starului hollywoodian. Adică nu mai puţin de 500 milioane de dolari, de vreme ce Mel Gibson are o avere estimată la 950 de milioane de dolari. Printre bunurile cele mai de preţ ale actorului din „Braveheart” se numără o biserică din Malibu, ce valorează peste 40 de milioane de dolari, dar şi o insulă din arhipelagul Fiji, în valoare de 15 milioane de dolari. Cea care a intentat divorţul este doamna Gibson, care a invocat „diferende ireconciliabile”. Pe de altă parte, surse de la Hollywood au declarat pentru The Sun că adevăratul motiv al divorţului ar fi aventura lui Mel cu cântăreaţa rusoaică Oksana. În urma căsătoriei de 28 de ani cu Robyn, au rezultat şase copii, dintre care doar unul este minor – Tom, iar doamna Gibson a cerut deja custodia acestuia.

Odată cu veştile despre despărţirea celor doi, mai multe publicaţii refac topurile celor mai scumpe divorţuri ale vedetelor. Lui Mel Gibson îi urmează în clasament, dar la mare distanţă, jucătorul de baschet Michael Jordan, care, la despărţirea de soţia Juanita, în 2007, i-a cedat acesteia 168 de milioane de dolari din avere, potrivit USA Today şi Forbes. Pe locul 3 s-ar situa cântăreţul Neil Diamond, a cărui soţie, Marcia Murphey, s-a ales cu 150 de milioane de dolari după 27 de ani de căsnicie (ceea ce ar însemna 5,5 milioane $ pentru fiecare an de mariaj).

Urmează regizorul Steven Spielberg, care, deşi avea un contract prenupţial cu Amy Irving, tot a fost „jupuit” de 100 de milioane de dolari pentru patru ani de căsnicie. Pe locul cinci – Harrison Ford, care i-a lăsat ca „dar de divorţ” soţiei sale Melissa Mathison nu mai puţin de 85 de milioane de dolari, dar şi o parte din viitoarele încasări pe care le vor face două filme din seria Strar Wars şi trei din seria Indiana Jones. Nici Madonna nu a scăpat tocmai ieftin – despărţirea de regizorul Guy Ritchie a costat-o 76 de milioane de dolari.


 

Citește și: