Laurentiu Teodorescu
2648 vizualizări 14 ian 2020

La proprietatea din Otopeni creştea mai mulţi câini, iar la alte câteva adăposturi furniza hrană şi medicamente.

Primele informaţii apărute după moartea Cristinei Ţopescu arătau că toate patrupedele supravieţuiseră, chiar dacă stăpâna lor era decedată de mai multe zile. Totuşi, se pare că doi dintre câini au fost găsiţi morţi în curtea casei, acesta fiind şi indiciul care le-a atras atenţia vecinilor.

„Ceilalţi patru căţei (n.r. - care au supravieţuit) sunt la mine. Dacă vor apărea apropiaţi ai Cristinei care vor dori, îi vom da spre adopţie acestora”, a declarat Kuki Bărbuceanu, reprezentantul asociaţiei Vier Pfoten.

Interesant e că Marius Chircă, fondator al Asociaţiei pentru protecţia animalelor Kola Kariola şi prieten cu Cristina Ţopescu, a mers la reşedinţa din Otopeni imediat ce a aflat de moartea jurnalistei şi a declarat că toate animalele erau în viaţă. Din cele relatate de Chircă, un singur câine era mai slăbit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Cu siguranţă că au avut apă la dispoziţie şi s-au descurcat. Au reuşit să spargă un sac mare de boabe din care s-au hrănit”, a explicat Marius Chircă în urmă cu câteva zile.

În prezent, trei câini au fost preluaţi de vecini, iar ceilalţi au ajuns la asociaţia ARCA, în grija lui Kuki Bărbuceanu.

Citește și: