Gandul
33757 vizualizări 23 mai 2019

Illig a propus teoria numită „Phantom Time Hypothesis” în 1991 şi susţine că în jurul anului 1000 trei lideri ai lumii au intrat într-o conspiraţie care şi-a propus schimbarea modului în care era monitorizat timpul. Aceştia sunt, conform istoricului, Papa Silvestru al II-lea, împăratul german Otto al III-lea al Sfântului Imperiu Roman şi împăratul bizantin Constantin VII Porfirogenet. Cei trei ar fi dorit ca data la care Otto şi-a început domnia să fie 1000, „Anul Domnului”, şi nu 996, potrivit Go4it.

Illig susţine că cei trei au modificat documente şi au creat evenimente istorice false. Mai mult, istoricul a spus că Charlemagne (Carol cel Mare) nu a existat şi este, de fapt, o legendă similară cu cea a Regelui Arthur. În final, în urma acestor modificări, au fost adăugaţi 297 de ani falşi de istorie, cândva între anii 600 şi 1000.

Heribert Illig mai susţine că diferenţele dintre calendarul iulian şi cel greogorian complică şi mai mult lucrurile, deoarece în cel de-al doilea anul este cu 11 minute mai scurt. Acesta nu este singurul istoric care spune că o parte din Evul Mediu Timpuriu nu a existat. Acelaşi lucru l-a susţinut în 1995 şi Dr. Hans-Ulrich Niemitz.

Teoria, susţinută acum şi de un cercetător din Estonia

Acum, încă un cercetător susţine ideea. Este vorba despre Nikol Ertman, profesor la Universitatea din Tallinn. El a declarat că între secolele 8 şi 11 multe evenimente sunt inconsistente, vagi, imprecise sau despre ele există foarte puţine informaţii sau deloc. Mai mult, activităţi de construcţie din Caonstantinopol ar fi fost suspendate brusc în secolul 8 şi reluate trei secole mai târziu. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în cazul unei catedrale din Germania.

„Poate că a fost o interpretare greşită a documentelor cândva în timp, ţinând cont de faptul că documentele istorice false nu sunt chiar rare. Dar poate că nu a fost niciun accident”, a declarat profesorul Ertman.

 

Citește și: