Marian Floranescu
250 vizualizări 11 apr 2012

Vasul de croazieră MS Balmoral, care reface traseul Titanicului, nava scufundată în urmă cu un secol, s-a întors din drum la doar câteva ore după ce plecase, din cauză că unui pasager i s-a făcut rău, scrie The Sun.

Nava, care plecase într-un voiaj memorial pentru a reconstitui traseul Titanicului de acum 100 de ani, a revenit în apropierea unui port din Irlanda după ce un cameraman de la BBC a acuzat dureri de piept. Tim Rex, în vârstă de 56 de ani, despre care se presupune că ar fi suferit un atac de cord, a fost preluat de un elicopter al Gardei de Coastă şi transportat la un spital din apropiere.

MS Balmoral va ajunge sâmbătă, 14 aprilie, la exact 100 de ani după tragedie, în locul în care Titanicul s-a ciocnit de un aisberg, după care se va îndrepta spre Insula Noua Scoţie, unde sunt îngropate mai multe victime de pe faimosul pachebot. În cele din urmă, destinaţia finală a vasului va fi New York, locul unde ar fi trebuit să ajungă şi Titanicul.

La bordul vasului de croazieră se află 1309 pasageri, la fel câţi se aflau şi pe Titanic în momentul producerii tragediei. Printre ei se numără rude ale victimelor, dar şi ale supravieţuitorilor, istorici şi jurnalişti.

Citește și: