Florin Jinga
2135 vizualizări 26 aug 2018

Dwi Susilarto a ajuns la tribunalul din centrul insulei Java cu o camionetă în care încărcase sacii, iar cu ajutorul a doi prieteni şi a unei roabe a făcut mai multe drumuri între parcare şi sala de judecată pentru a aduce în faţa instanţei întreaga sumă, a declarat avocatul său vineri.

Litigiul viza valoarea despăgubirilor, inclusiv pensia alimentară, pe care bărbatul trebuia să o plătească după separarea de soţia sa, cu care are doi copii. Susilarto avea să plătească iniţial suma de 43 de milioane de rupii (2.590 de euro), însă fosta lui soţie, Hemi Setyowati, a făcut apel şi a obţinut în final suma de 178 de milioane de rupii (10.730 euro).

Deranjat de decizie, bărbatul s-a decis să-i plătească 153 de milioane de rupii (9.220 euro) în monede de 1.000 de rupii (0,06 euro), iar restul în bancnote.

În instanţă, indonezianul  era să se încaiere cu avocatul femeii, care a refuzat să numere banii, acuzându-l pe Susilarto că vrea să-şi umilească fosta soţie. Femeia a acceptat banii până la urmă.

Bărbatul, remunerat cu un salariu mic în calitate de funcţionar public, apelase la prieteni pentru a strânge întreaga sumă datorată fostei soţii.

Familia şi prietenii i-au dat cea mai mare parte din bani în monede mici, a precizat avocatul acestuia, declarându-se şi el surprins de metoda de plată. Preşedintele tribunalului a solicitat angajaţilor să numere monedele, ceea ce va dura, potrivit acestuia, o săptămână.

Foto: Captură

Citește și: