65 vizualizări 28 dec 2010

Dietele drastice şi exerciţiile fizice intense ar putea fi date uitării în cel mult trei ani, informează cotidianul britanic Daily Mail. Reprezentanţii unei companii farmaceutice susţin că au găsit formula prin care organismul este stimulat să ardă grăsimile fără restricţii culinare. Potrivit specialiştilor, noul produs, sub forma unei injecţii, are şi capacitatea de a preveni apariţia unor complicaţii des întâlnite în rândul persoanelor supraponderale, printre care diabetul sau bolile cardiovasculare. Mai mult, injecţia promite slăbirea cu peste 20 de kilograme în mai puţin de şase luni.

"Tratamentul se bazează pe un hormon care transmite creierului că este momentul să se oprească din mâncat şi nu mai permite ingerarea de alimente", explică Viggo Birch, directorul companiei farmaceutice. Acesta completează că organismul resimte senzaţia de saţietate de la primele înghiţituri, iar efectul este resimţit timp de câteva ore.

În prezent, injecţia este testată pe 5.000 de subiecţi umani, femei şi bărbaţi supraponderali şi obezi, care au încercat mai multe metode de slăbit, dar fără nici un rezultat vizibil. Experţii susţin că acest tratament previne şi punerea la loc a kilogramelor pierdute după încetarea tratamentului, deoarece pe parcursul terapiei organismul este educat să îşi limiteze cantitatea de mâncare şi să reziste tentaţiilor culinare dintre cele trei mese principale ale zilei.

Citește și: