Curtea de Apel Bucureşti a anulat două amenzi aplicate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) posturilor Antena 1 şi Antena 3, în valoare totală de 90.000 de lei. Potrivit paginademedia.ro, niciuna dintre decizii nu este definitivă, putând fi atacate cu apel.

Postul Antena 3 fusese sancţionat de CNA pe 13 ianuarie, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru o ediţie a emisiunii „Sinteza zilei” şi două ediţii „În gura presei”, difuzate în noiembrie, respectiv decembrie. Prezentatorii celor două emisiuni, Mihai Gâdea şi Mircea Badea, au folosit atunci limbaj injurios.

În cazul Antenei 1, amenda în valoare de 70.000 de lei a fost aplicată de CNA în luna februarie, după participarea lui Nicolae Guţă la emisiunea „Acces Direct”. Postul a fost atunci sancţionat pentru limbajul vulgar folosit pe post la o oră accesibilă minorilor.

Narcisa Iorga, membru CNA, a precizat că procesele au fost câştigate invocându-se o chestiune procedurală şi nu una de fond.

„Îmi cer scuze că sunt persecutat. Tocmai am câştigat în instanţă, la Curtea de Apel, anularea amenzii de 20.000 de lei dată abuziv de CNA. Mi-am promis că le va veni rândul”, a fost replica lui Mircea Badea pe pagina sa de Facebook..

Citește și: