Ionela SAMOILĂ
2783 vizualizări 7 mar 2012

O firmă de îmbrăcăminte din Marea Britanie este acuzată că promovează mesaje sexiste prin intermediul instrucţiunilor de spălare, scrie Daily Mail.

Pe eticheta hainelor unor pantaloni produşi de Madhouse şi scoşi la vânzare luna trecută într-un magazin londonez, sunt tipărite instrucţiunile clasice. Însă sub ele este trecut următorul mesaj "Sau îi dai femeii tale, că doar este treaba ei să facă asta!".

Magazinul unde s-au vândut articolele vestimentare controversate

Textul a stârnit numeroase reacţii pe reţelele sociale. În timp ce unii cred că mesajul este unul amuzant, organizaţiile feministe se revoltă, punând această ironie pe seama prejudecăţilor legate de atribuirea sarcinilor domestice exclusiv femeilor.

Holly Combe, reprezentanta portalului feminist The F World spune că această ironie se răsfrânge tot asupra bărbaţilor, în condiţiile economiei actuale, când tot mai mulţi bărbaţi ajung să fie casnici, din cauză că nu găsesc un loc de muncă.

Luna trecută a fost depusă o plângere împotriva firmei Madhouse.

Cazul firmelor care vând haine cu mesaje sexiste s-au înmulţit în ultima perioadă, cel mai cunoscut fiind cel al tricourilor Topman, care promovau violenţa domestică şi discriminarea femeilor.

Citește și: