272 vizualizări 8 mar 2018

Doritorii sunt invitaţi să se îmbarce la bordul primei misiuni NASA menite să atingă Soarele. „Această misiune va merge într-o regiune pe care omenirea nu a mai explorat-o până acum şi va răspunde unor întrebări care îi neliniştesc pe cercetători de mai bine de 60 de ani", spune Thomas Zurbuchen, responsabilul pentru operaţiune stabilit la sediul NASA din Washington. 

Înţelegerea modului în care funcţionează Soarele a fost întotdeauna o prioritate pentru oamenii de ştiinţă. Studiul acestei stele nu este vital doar pentru înţelegerea felului în care funcţionează aceasta, ci susţine explorarea Sistemului Solar şi a zonelor aflate chiar mai departe. 

Racheta, cam de mărirea unei maşini mai mici, va călători direct către atmosfera Soarelui, la aproximativ 4 milioane de mile faţă de suprafaţa stelei. Principalul scop este acela de a descoperi modul în care energia şi căldura se deplasează prin corolarul solar şi să exploreze ce face să accelereze particulele de energie solară. Misiunea va revoluţiona înţelegerea noastră referitoare la Soare, susţin cei de la NASA. 

 

Citește și: