Diana Stancovici
398 vizualizări 2 feb 2012

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, este nevoit să circule cu un Audi cumpărat de municipalitate în anul 2004, după ce limuzinei pe care o conducea, un BMW seria 7, i s-a defectat încuietoarea la una dintre uşi, din cauza gerului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum de a renunţat la limuzina BMW pe care o conducea şi pe care a primit-o în folosinţă de la dealerul oficial, fiind văzut în oraş la volanul unui Audi din 2004.

"S-a defectat broasca la o uşă, la BMW. Am trimis-o în service şi acolo aşteaptă piesa. Se pare că din cauza frigului a intrat ceva apă şi s-a deteriorat ceva acolo", a spus Iohannis.

Întrebat dacă crede că după această declaraţie oficialii BMW îl vor mai lăsa să conducă maşinile, Iohannis a spus că defecţiunea este minoră.

"La orice maşină se poate strica o piesă. Nu cred că are cineva maşini care nu se strică. Este o chestiune minoră", a afirmat Iohannis.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, Klaus Iohannis circulă, în mod normal, cu un BMW seria 7, pe care l-a primit în folosinţă de la dealerul oficial, în noiembrie 2011.

Până la repararea autoturismului, Iohannis circulă cu un Audi, cumpărat de municipalitate, în anul 2004, în leasing.

"Maşina s-a aflat în parcul auto al primăriei şi era folosită de către viceprimarii oraşului", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Potrivit acesteia, colaborarea dintre Primăria Sibiu şi dealerul oficial BMW a început în anul 2007, în cadrul Programului "Sibiu Capitală Culturală Europeană".

De atunci, primarul Sibiului este una dintre personalităţile care conduc maşini ale acestui brand, în scop publicitar.

Potrivit meteorologilor, temperaturile în municipiul Sibiu au fost extrem de scăzute în ultima perioadă, cea mai mică temperatură înregistrată fiind de minus 24,2 grade Celsius.

Diana Stancovici, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: