64890 vizualizări 27 ian 2015

Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate cântăreţe de muzică populară din România. Însă, puţini ştiu prin câte a trecut şi ce sacrificii a fost nevoită să facă pentru a se menţine în topul celor mai apreciaţi artişti de muzică populară de la noi din ţară.

De-a lungul carierei sale, Irina Loghin a fost interzisă, timp de 8 ani. Se întâmpla în perioada comunismului. "M-a prins Revoluţia. A fost foarte greu, nu ştiam cum să mă justific copiilor, mă rănea şi nici nu ştiam motivul. Nu am aflat niciodată, doar am dedus. Treceau Revelioanele şi eram prezentă mereu pentru că ne cereau ăia mai mari. 16 ani am făcut asta. Nu cred că am fost un ghimpe, ei îşi făceau lista şi mă sunau de la Ministerul Culturii şi mă chemau. Dintr-odată nu m-au mai chemat. Am fost la Vaslui, trebuia să închei cu un recital de o oră şi jumătate. În pauză şeful miliţiei mi-a zis să plec de unde am venit. Avea şi el, săracul, lacrimi în ochi. Mi-a fost teamă şi frică pentru copiii mei, Irinuca avea 2 ani, Ciprian 4. Am întrebat de ce şi mi-a zis că mi s-au închis toate uşile. Nu am supărat pe nimeni", şi-a amintit Irina Loghin unul dintre cele mai grele momente din viaţa sa.

Foto: Irina Loghin şi Ion Dolănescu

Nici în viaţa sentimentală lucrurile nu au fost mai uşoare. Potrivit informaţiilor apărute în presa tabloidă, interpreta de muzică populară s-ar fi îndrăgostit de regretatul Ion Dolănescu. Aceştia ar fi fost împreună o perioadă scurtă de timp. În relaţia dintre cei doi ar fi intervenit Maria Ciobanu, cu care Dolănescu a avut un copil – Ionuţ Dolănescu.

FOTO: Irina Loghin şi benone Sinulescu

După acest episod, în viaţa sentimentală a Benone Sinulescu. Cei doi au colaborat şi pe plan profesional. Aceştia au fost primii artişti de muzică populară care au cântat în duet. Iubirea pentru el a durat câţiva ani.

Foto: Irina Loghin şi Ion Cernea

În cele din urmă, cântăreaţa de muzică populară s-a căsătorit cu Ion Cernea, fostul campion de lupte greco-romane, cu care are şi un copil - Irinuca.

 

Citește și: