Ana Obretin
991 vizualizări 4 dec 2018

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 26-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai proată descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos, informează The Independent.

Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

Anul acesta, James Frey a primit acest trofeu pentru "numărul şi lungimea pasajelor erotice dubioase" din romanul "Katerina".

La primirea acestui premiu, James Frey a spus glumind că "se simte profund onorat".

Frey a devenit celebru în 2004, când a lansat volumul "A Million Little Pieces", iar printre celelalte cărţi ale sale se numără "My Friend Leonard" şi "The Final Testament Of The Holy Bible", aceasta din urmă fiind de asemenea nominalizată la Bad Sex Award, în 2011.

Gala de premiere a avut loc luni, la In & Out (Naval & Military) Club din Londra, şi a fost prezentată de starul pop Kim Wilde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kim Wilde doing her thing at tonight’s Literary Review Bad Sex Awards. (James Frey, the winner)

A post shared by Vybarr Cregan-Reid (@vybarrcr) on

Dec 3, 2018 at 1:19pm PST

 

Pe lista de nominalizări de anul acesta s-au mai aflat Gerard Woodward, cu "The Paper Lovers", Haruki Murakami, cu "Killing Commendatore", şi maiorii Victor Cornwall şi Arthur St John Trevelyan, cu "Scoundrels".

În 2017, premiul pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură i-a revenit scriitorului american Christopher Bollen, pentru romanul "The Destroyers".

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără scriitori prestigioşi, precum Norman Mailer, Tom Wolve, Alastair Campbell, Stephen King, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks.

În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Foto: Captură

Citește și: