Mircea Olteanu
79 vizualizări sâmbătă, 08:10

O înregistrare de la faţa locului arată momentul în care actriţa era escortată de poliţişti în cursul unui protest în faţa Capitoliului american.

Actriţa se numără printre cele 16 persoane care au fost arestate, potrivit postului CBS News. Persoanele arestate sunt acuzate de obstrucţionare.

Jane Fonda a anunţat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că a fost inspirată "de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face faţă schimbărilor climatice.

Jane Fonda a participat la o serie de proteste, rostind chiar un discurs la Los Angeles cu ocazia grevei climatice globale, care a avut loc săptămâna trecută.

Greva climatică globală a fost parţial inspirată de activismul elevei suedeze Greta Thunberg, care a lansat o campanie de proteste săptămânale, intitulată "Vineri pentru Viitor", cu scopul atragerii atenţiei asupra efectelor schimbărilor climatice.

Citește și: