Mihai SCHIAU
4495 vizualizări 26 mai 2012

Prezentatorul Top Gear, Jeremy Clarkson, este în mijlocul unui nou scandal, după o emisiune BBC filmată în ferma sa din Oxfordshire, scrie Daily Mail.

Protecţia animalelor îi acuză pe Clarkson şi pe prezentatorul "Countryfile", Chris Packham, că au deranjat bufniţele de hambar, în timpul filmării emisiunii.

Clarkson a speriat o bufniţă de hambar, în timpul emisiunii

La un moment dat, cei doi s-au apropiat de cuibul unor bufniţe de hambar, practic încurajându-i pe cei 6,8 milioane de telespectatori să comită şi ei o imprudenţă similară, susţine Josh Marshall, un fost soldat transformat în ornitolog.

 

Marshall şi-a scris nemulţumirea pe Twitter, apoi a contactat BBC şi autorităţile competente. Poliţiştii au început o investigaţia, iar Clarkson şi Packham riscă acum să stea şase luni după gratii, din cauză că au deranjat păsările protejate.

Reprezentanţii BBC spun că Jeremy Clarkson şi staff-ul emisiunii "Countryfile" au procedat corect, însă Daily Mail au găsit mai multe secvenţe care l-ar putea compromite pe prezentatorul "Top Gear". În urmă cu zece ani, Clarkson a glumit în emisiunea lui că ar vrea să omoare o pasăre ca să se amuze. În plus, acum trei ani, a claxonat atât de insistent încât a speriat o familie de bufniţe de hambar.

 

Clarkson şi Packham

Iar acum, l-a dus pe prezentatorul "Countrylife" la un cuib al bufniţelor şi i-a arătat conţinutul acestuia. Când i-au văzut pe Clarkson şi Packham că se apropie, păsările s-au speriat şi au zburat.

"Este iresponsabil să arăţi aşa ceva la televizor", a declarat Marshall. Cu toate acestea, ornitologul însuşi a apărut în ediţia de săptămâna precedentă a emisiunii "Countrylife", cu o declaraţie la fel de controversată precum gestul lui Clarkson. El a spus despre crescătorii de porumbei că sunt responsabili pentru uciderea şoimilor călători. Ulterior, el a dat vina pe modul în care a fost editată emisiunea, spunând că declaraţia sa a fost scoasă din context.

Citește și: