127 vizualizări 27 nov 2014

„Jocurile foamei: Revolta I“, care a avut premiera pe micile ecrane pe 21 noiembrie, este filmul numărul unu în România, fiind văzut de peste 66.000 de spectatori şi înregsitrând încasări de peste 335.000 de dolari, potrivit procinema.ro.

Producţia se bucură de succes şi la box office-ul nord-american, unde a avut încasări de 123 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare, reuşind astfel să surclaseze blockbusterul „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“, al cărui debut a generat încasări de 100 de milioane de dolari la box office-ul nord-american.

De asemenea, la box office-ul internaţional, producţia s-a bucurat de 152 de milioane de dolari, în timp ce la nivel global a avut încasări de 275 de milioane de dolari, scrie Reuters.

În ciuda încasărilor uriaşe – doar 14 filme din întreaga istorie cinematografică au avut cifre mai mari –, „Jocurile foamei: Revolta I“ nu a reuşit să depăşească primele două părţi ale seriei: „The Hunger Games/ Jocurile foamei“ a debutat, în 2012, cu 152 de milioane de dolari la box office-ul nord-american, iar „The Hunger Games: Catching Fire/ Jocurile Foamei: Sfidarea“, care a fost lansat anul trecut, cu 158 de milioane de dolari.

Filmul SF „Jocurile foamei: Revolta I“, regizat de Francis Lawrence, este primul din cele două părţi cinematografice bazate pe romanul „Mockingjay/ Revolta“, ultimul volum al trilogiei „The Hunger Games/ Jocurile foamei“, semnată de scriitoarea americană Suzanne Collins, şi a treia parte a seriei de succes.

Din distribuţia lungmetrajului mai fac parte actorii Donald Sutherland, Woody Harrelson, Julianne Moore, Jena Malone, Elizabeth Banks, Natalie Dormer, Stanley Tucci şi regretatul Philip Seymour Hoffman.

Filmul urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen, interpretată de laureata premiului Oscar Jennifer Lawrence, care se întoarce în locul său natal, Districtul 12, pe care îl găseşte devastat de Capitoliu – guvernul central. Singură şi îngrozită, eroina rătăceşte printre ruine, încercând să se recupereze după extenuantele Jocuri ale Foamei.

Citește și: