Florin Badescu - Mediafax
1379 vizualizări 7 apr 2014

Potrivit Biroului de medicină legală, citat de publicaţia The Hollywood Reporter, John Pinette, care suferea de multă vreme de afecţiune hepatice şi cardiace, a suferit sâmbătă după-amiază o embolie pulmonară care i-a fost fatală. În trecut, actorul s-a confruntat şi cu dependenţa de medicamente prescrise.

Născut în 1964, John Pinette a devenit cunoscut publicului larg atunci când a fost invitat să susţină un turneu alături de Frank Sinatra. De atunci, actorul american a apărut în emisiunea de comedie şi satiră a postului Comedy Central intitulată "Shorties Watchin' Shorties", a participat la Festivalul de comedie de la Edinburgh şi la Festivalul de comedie Just For Laugh din Montreal, în anul 2000 - pentru acea reprezentaţie a fost nominalizat la Gemini Award. John Pinette a câştigat şi un American Comedy Award pentru cel mai bun actor de stand-up comedy din anul 1999.

 

 

Una dintre cele mai spectaculoase apariţii ale sale a fost aceea din ultimul episod al serialului "Seinfeld", în care automobilul personajului interpretat de John Pinette a fost "deturnat" de cei patru protagonişti ai show-ului.

Pinette era un actor foarte respectat în circuitul show-urilor de stand-up comedy. Cu puţin timp înainte de a muri, actorul începuse un turneu de spectacole în câteva oraşe americane şi canadiene, care urma să se încheie în luna iunie.

Pe lângă cariera sa de actor de stand-up comedy, John Pinette era cunoscut şi pentru numeroasele sale apariţii în emisiunea "The Tonight Show". Actorul era adeseori invitat în emisiune de prezentatorul acesteia, Jay Leno. A jucat şi în câteva lungmetraje, precum "Duets", "Scrisori pentru Cel de Sus/ Dead God" şi "Gravidul/ Junior", însă cel mai important rol al său de pe marele ecran a fost acela din "Justiţiarul/ The Punisher" (2004), în care l-a avut ca partener de afiş pe John Travolta.

Citește și: