512 vizualizări 23 feb 2011

Sute de distribuitori de trabucuri, oameni de afaceri şi amatori de tutun vin în Cuba, în această săptămână, pentru festivalul anual al trabucurilor Havana. Ca de obicei, nelipsite din program sunt spectacolele culturale si licitaţiile de trabucuri.

Lumea fumătorilor de trabucuri cubaneze este predominant masculină, dar cel mai mare producător de trabucuri de pe insulă vine acum cu o ofertă pentru cealaltă jumătate a populaţiei lumii - femeile.

Anul trecut, compania Habanos - un departament al Cubatabaco, compania de tutun naţională - a anunţat un proiect prin care să scape de percepţia femeilor că trabucurile cubaneze sunt făcute "numai din tutun puternic pentru bărbaţi".
Rezultatul este Julieta, o versiune mai blândă a brandului puternic aromat Romeo şi Julieta, apărut în 1873.

Julieta este mai mare, 4,75 inch (12 cm) lungime, 0,5 inch (13 mm) diametru şi mult mai iute.

Trabucurile cubaneze - cele mai fine din lume

Trabucurile cubaneze se fac din frunze de tutun local. Umplerea, rularea şi ambalarea se fac în diferite părţi ale insulei. Toată producţia de trabucuri din Cuba este controlată de către guvernul cubanez şi fiecare brand poate fi distribuit în fabrici diferite din Cuba.

Experţii care rulează trabucurile cubaneze sunt numiţi "torcedores" şi sunt consideraţi cei mai buni din lume în acest domeniu.

Habanos SA şi Cubatabaco sunt mărcile care fabrică şi deţin controlul calităţii, promovarea, distribuţia şi exportul. Cuba produce trabucuri atât manual, cât şi automatizat. Toate cutiile şi etichetele sunt marcate Hecho en Cuba (realizate în Cuba).

În ciuda sancţiunilor comerciale americane împotriva produselor cubaneze, trabucurile rămân o componentă importantă a exporturilor Cubei. (Gabriela Codău)

Citește și: