Gandul.info
Oana Bujor
244 vizualizări 16 mai 2018

În prezent, o echipă de specialişti a anunţat descoperirea a două pagini din jurnalul în locuinţa tinerei din Amsterdam, care dezvăluie o altă faţă a autoarei. 

Conform History, scrierile au fost descoperite în spatele unor pagini ce acopereau textul. În 2016, specialiştii au fotografiat pagini din jurnal, iar în prezent tehnologiile de imagistică avansate au dezvăluit textul prezent sub aceste pagini. 

Frank ar fi început iniţial să scrie pe pagini pe 28 septembrie 1942, însă apoi a scris: ''Voi utiliza aceste pagini pentru a scrie glume <<porcoase>>''. Alături de aceste glume a mai scris o lecţie imaginară despre sex şi câteva informaţii despre prostituate. ''La sfârşit afirmă despre tatăl său, Otto, că ar fi vizitat casele prostituatelor în perioada în care s-a aflat la Paris,'' au scris membrii Casei Anne Frank. 

Nu este însă clar momentul în care Anne a scris fiecare porţiune din text. Pe vremea când avea 12 ani, Anne era interesată de sex şi relaţii, astfel ea a scris despre glumele cu tentă sexuală pe care le-a auzit, modul în care corpul ei se schimba şi sentimentele pe care ea le avea, din punct de vedere sexual faţă de persoane de acelaşi sex şi de sex opus. 

Notiţele tinerei despre sex nu au ajuns în primul jurnal publicat în engleză în 1952. Deşi Anne şi-a redactat jurnalul cu scopul de a-l publica, cartea sa a devenit cunoscută abia la opt ani după ce a murit de tifos în lagărul de concentrare Berger-Belsen. O parte dintre pagini au fost recuperate în 1986, iar în 1995 o variantă mai puţin cenzurată a fost publicată. 

Scrierile Annei cu tentă sexuală au sens deoarece, în cele 25 de luni în care s-a ascuns în anexă, ea s-a transformat din fată în femeie şi a avut chiar o relaţie cu Peter van Pels, un băiat ce s-a ascuns alături de familia Frank.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

După mai bine de 70 de ani, familia unei victime a Holocaustului a fost reunită odată cu descoperirea unui pandantiv găsit în fostul lagăr unde a murit
 
Un fost agent FBI doreşte să folosească inteligenţa artificială pentru a afla cine a trădat-o pe Anne Frank, care a murit în lagăr în timpul Germaniei naziste
 
Misterul trădării din familia Frank. Cine a condus-o către moarte pe Anne Frank şi pe cei trei membri ai familiei sale
 
Noi informaţii despre cazul Anne Frank în urma descoperirii unui pandantiv printre ruinele lagărului de exterminare din Polonia
 

Citește și: