1740 vizualizări 4 mai 2012

Artistul Keith Haring este sărbătorit de Google, la împlinirea a 54 de ani de la naşterea sa. Majoritatea lucrărilor artistului graffiti sunt inspirate din viaţa oamenilor din New York.

Keith Haring s-a născut pe 4 mai 1958 în oraşul Reading din Pennsylvania, SUA şi a crescut în Kutztown cu mama sa, Joan Haring şi tatăl său, Haring Allen, un caricaturist.

În anul 1988, Haring a aflat că suferă de SIDA, iar în următorii doi ani şi-a canalizat energia în educarea publicului cu privire la virusul HIV şi la pericolul consumului de droguri. Keith Haring a murit răpus de boală, pe 16 februarie 1990.

Ca o celebrare a vieţii sale, Madonna a participat la un concert de binefacere pentru bolnavii de SIDA în memoria lui Keith Haring. Toţi banii strânşi în urma concertului au fost donaţi către fundaţii de caritate pentru bolnavii de SIDA.

Lucrările lui Haring zugrăvesc imagini simple de oameni, animale sau figurine care dansează, unele chiar dure prin rigiditatea lor. Ele conturează şi imagini dure: animale şi oameni chinuiţi, oameni deformaţi, scene infernale în care personajul principal se supune torturilor societăţii posedate de demoni. Pentru Haring liniile, culorile, formele şi obiectele se compun într-un mod unic.

Citește și: