Ioana NICOLESCU
658 vizualizări 9 mai 2011

Un pui de furnicar s-a născut complet chel într-o grădină zoologică din Florida, scrie Daily Mail. Pentru că puiul a fost respins de mama lui la câteva ore după naştere, îngrijitorii de la Busch Gardens l-au adoptat pe micuţ. În mod normal, el ar fi trebuit să stea alături de mamă timp de 6 luni de zile, după care ar fi trebuit să-şi caute propriul adăpost.

Puiul de furnicar în braţele unei îngrijitoare

"Desigur că este de preferat ca natura să-şi urmeze cursul, însă a trebuit să intervenim când am văzut că mama lui nu este atentă cu el. Ne-a fost frică să nu calce pe el accidental, sau chiar să-l îngroape de viu fiindcă instinctul primar al furnicarilor este să sape după hrană şi să se ascundă în vizuină, în pământ", spune purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice. Micul pui, adoptat de îngrijitori, şi-a făcut deja prima apariţie publică la grădina zoologică din SUA.

Puiul de furnicar chel

În sălbăticie, femelele furnicar nasc câte un singur pui pe an, iar în grădinile zoologice din America de Nord există numai 35 de pui de furnicar. Animalele au un apetit uriaş pentru insecte, pot să consume şi 50.000 într-o oră.

Puiul de furnicar bea lapte din biberon

Citește și: