34452 vizualizări 6 oct 2010

Monica Tatoiu spune că s-a vindecat de o boală ce omoară o femeie la fiecare 14 minute, respectiv cancer la sân. Ea susţine că a reuşit să scape de maladie cu ajutorul unei reţete simple naturiste, ce i-a fost recomandată de un preot.

Miracoloasa reţetă naturistă constă în 4 grame de lăptişor de matcă, un kilogram şi jumătate de miere de salcâm, 300 de grame de polen măcinat natural, 200 de mililitri de ser fiziologic şi 150 de grame de tinctură de propolis. Toate ingredientele se amestecă şi se lasă la frigider. Pentru rezultate benefice se recomandă o lingură din amestecul rezultat dimineaţa şi una seara pe stomacul gol sau cu ceai.

"Reţeta asta la mine a avut succes", declară pentru gândul Monica Tatoiu. Potrivit acesteia, ingredientele au rolul de a stimula regenerarea organismul afectat de boală. Ele redau corpului capacitatea de a lupta singur. Ea spune că îşi face controlul medical de două ori pe an, dar nu în România, ci în Statele Unite ale Americii.

Benefic împotriva bolilor de inimă şi hepatice

Medicul Cristina Mateescu, cercetător ştiinţiific, membru al Comisiei de Apiterapie APIMONDIA şi director al departamentului de apiterapie al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură, a declarat pentru gândul că reţeta folosită de Monica Tatoiu poate fi utilizată DOAR CA tratament adjuvant în vindecarea cancerului la sân. "Atunci când suferi de o astfel de boală nu se recomandă întreruperea tratamentului medicamentos. Ingredientele din reţetă au rolul de a stimula sistemul imunitar.

După tratamentele de chimioterapie şi radioterapie, pacientul acuză oboseală cronică. Tratamentul naturist folosit de Monica Tatoiu are capacitatea de a-i reda pacientului pofta de viaţă, energia de care are nevoie, de a diminua senzaţia de oboseala cronică", precizează dr. Mateescu.

Amestecul ce are la bază lăptişor de matcă şi miere de salcâm poate fi folosit preventiv pentru a diminua riscul apariţiei diferitelor boli degenerative, printre care cancerul, bolile cardiovasculare, hepatice şi renale, adaugă directorul institutului. "Organismul începe să se regenereze. Primele semne vizibile apar după primele două - trei săptămâni de la începerea tratamentului. O astfel de terapie naturală trebuie făcută numai la recomandarea unui specialist pentru ca lucrurile să decurgă bine", spune medicul Mateescu.

Medicii spun că aceste metode nu sunt clar dovedite

Medicul oncolog Florin Băcanu, de la Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală, spune pentru gândul că nu crede în astfel de tratamente. "Tot ce se face în medicină se face pe dovezi. Or, astfel de tratamente nu au la bază dovezi. Înainte ca un medicament să iasă pe piaţă este supus multor teste, care pot dura ani de cercetare", spune medicul. Din experienţă, specialistul a observat că, din păcate, există paciente care, în fazele incipiente ale bolii, când pot fi salvate, încearcă tot felul de tratamente naturiste. Din păcate, ele se reîntorc la medic în faza terminală a afecţiunii, respectiv metastază, susţine dr. Băcanu. "O altă problemă este că fiecare organismul reacţionează diferit. Ştiinţa evoluează pe zi ce trece, iar o singură boală, respectiv cancerul la sân, se poate manifesta diferit de la caz la caz", conchide dr. Băcanu.

Citește și: