Gandul
15932 vizualizări 8 nov 2019

Ilena Sărăroiu a murit pe 13 mai 1979 la vârsta de 44 de ani,  la o nuntă din Călăraşi, din cauza unui anevrism care i-a provocat un accident vascular cerebral.

Artista a fost înmormântată la cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti iar la scurt timp după înmormântare, mai multe persoane, printre care şi paznicii cimitirului, au declarat că au auzit zgomote din cripta cântăreţei. După o săptămână, mormântul a fost deschis şi se spune că trupul acesteia era cu faţa în jos, avea părul smuls şi îi lipseau unghiile din cauza scrijeliturilor de pe capacul sicriului.

Maria Dragomiroiu a contestat speculaţiile:

„În jurul mortii ei s-au ţesut o mulţime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfânta Vineri" din Bucureşti. După o săptămână, fratele si soţul Ilenei Săraroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală şi la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 şi jumătate dimineaţa, fără să se deschidă capacul, pentru că se simţea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu şi cu părul smuls; s-a presupus că artista ar fi fost înmormantata de vie, deci se afla în moarte clinică. Este imposibil, caci i se facuse deja autopsia şi fusese îmbalsamată!”, a spus Maria Dragomiroiu, potrivit stirilekanald.ro.

 Ileana Sărăroiu, născută Elena Sărăroiu a fost o interpretă de muzică populară, romanţe şi muzică uşoară.

 

 

 

Citește și: