Ana Obretin
282 vizualizări 12 sep 2018

Lenny Kravitz a decis ca, după întâlnirea din 2008, din Bucureşti, să ofere românilor o nouă seară de neuitat. Pentru prima oară pe o scenă din Transilvania, artistul vine la Cluj-Napoca pentru a promova noul său album, "Raise Vibration", lansat pe 7 septembrie. Astfel, pe 6 mai 2019, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, fanii vor asculta atât piesele noi ale artistului, cât şi hituri precum "Are You Gonna Go My Way", "If You Can’t Say No", "I Belong To You", "Fly Away" şi "American Woman".

Concertul din Cluj-Napoca face parte din segmentul european al turneului mondial "Raise Vibration", ce va începe pe 26 aprilie 2019. Turneul cuprinde reprezentaţii în 16 ţări de pe continent, printre care Franţa, Germania, Belgia, Italia, Finlanda, Danemarca, Polonia, Slovenia, Bulgaria şi România.

Cel de-al 11-lea album al artistului subliniază sinergia mai multor genuri muzicale, precum rock‘n’roll, funk, blues şi soul. Cu un sunet proaspăt, actual, tineresc şi îmbogăţit de cele trei decenii de muzică, "Raise Vibration" devine un moment de renaştere creativă şi reprezintă o realizare curajoasă, vie şi ingenioasă demnă de măiestria şi spiritul rebel ale lui Lenny Kravitz.

Una dintre piesele deja lansate de pe noul album, "It’s Enough", s-a remarcat ca una din cele mai puternice compoziţii ale artistului, aceasta fiind o reflectare critică asupra problemelor cu care se confruntă omenirea la nivel global. Cel de-al doilea single, "Low", porneşte cu un sunet funky peste care se adaugă trompete şi numeroase voci, unele inspirate de Michael Jackson.

Considerat unul dintre cei mai proemineţi muzicieni ai timpurilor noastre, Lenny Kravitz a depăşit barierele impuse de genul muzical, stil, rasă şi statut social pe parcursul celor 20 de ani de carieră. Scriitor, producător, solist şi virtuoz al numeroase instrumente muzicale, Lenny Kravitz a fost desemnat câştigător al premiului Grammy pentru categoria "cel mai bun artist rock" patru ani consecutivi, deţinând chiar recordul pentru acest trofeu. Albumele sale au fost vândute în mai mult de 38 de milioane de exemplare, iar artistul a făcut trecerea şi către industria cinematografică, cu roluri în filme precum "The Hunger Games: Catching Fire", "Precious" şi "The Butler".

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca se pun în vânzare pe 19 septembrie, la ora 12.00, pe lennykravitz.emagic.ro, eventim.ro şi iabilet.ro.

 

Citește și: