Florin Badescu - Mediafax
837 vizualizări 19 sep 2015

Starul hollywoodian va fi producător executiv al acestui proiect TV, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, prin intermediul companiei sale de producţie Appian Way. Un alt producător executiv al noului serial TV va fi Brett Johnson, care va scrie şi scenariul acestei producţii.

Cu o acţiune plasată în cartierul newyorkez Brooklyn, noul serial va descrie relaţia tensionată - de peste un deceniu - dintre un lider mafiot şi un agent FBI, în contextul în care fiecare dintre cei doi protagonişti va încălca de mai multe ori codurile stricte ale organizaţiilor din care fac parte. Acest serial dramatic va evidenţia, totodată, influenţa considerabilă pe care tranzacţiile de pe Wall Street din anii '80 au avut-o asupra mafiei şi liderilor FBI.

În ultimele lunii, Leonardo DiCaprio s-a orientat tot mai mult către televiziune. Starul de cinema a achiziţionat drepturile de televizare a romanului "The Searcher", scris de Simon Toyne, prin intermediul companiei sale Appian Way, care va colabora la acest proiect cu compania de producţie Entertainment One. Compania sa de producţie, Appian Way, a încheiat, de asemenea, un contract pe mai mulţi ani cu platforma online Netflix pentru a dezvolta o serie de documentare care se vor concentra pe tematica ecologistă.

DiCaprio nu este însă singurul nume mare de la Hollywood care s-a asociat cu postul Showtime pentru o serie de proiecte de televiziune. Un serial despre spectacolele de comedie susţinute pe scenele din Los Angeles în anii '70, intitulat "I'm Dying Up Here", va fi produs de actorul Jim Carrey în colaborare cu acest post TV, iar rapperul Common va juca în episodul-pilot al unui serial creat de Lena Waithe, care va prezenta diverse aspecte din universul muzicii cu influenţe urbane din Chicago.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Citește și: