Adina Petcu
215 vizualizări 13 ian 2020
LIVE TEXT UPDATE 
 
Actriţă în rol secundar
Kathy Bates (Richard Jewell)
Laura Dern (Marriage Story)
Scarlett Johansson (Jojo Rabbit)
Florence Pugh (Little Women)
Margot Robbie (Bombshell)

Actor în rol secundar
Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood)
Anthony Hopkins (The Two Popes)
Al Pacino (The Irishman)
Joe Pesci (The Irishman)
Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood)

Costume
Jojo Rabbit
Once Upon a Time in Hollywood
The Irishman
Joker
Little Women

Mixaj de sunet
1917
Ad Astra
Ford v Ferrari
Joker
Once Upon a Time in Hollywood

Montaj de sunet
1917
Ford v Ferrari
Joker
Once Upon a Time in Hollywood
Star Wars: The Rise of Skywalker

Coloană sonoră
1917 (Thomas Newman)
Joker (Hildur Guðnadóttir)
Little Women (Alexandre Desplat)
Marriage Story (Randy Newman)
Star Wars: The Rise of Skywalker

Scurtmetraj de animaţie
Dcera (Daughter)
Hair Love
Kitbull
Memorable
Sister

Scurtmetraj  Live-Action
Nefta Football Club
The Neighbors’ Window
Saria
A Sister

 
 
The New York Times a făcut o analiză a surprizelor şi controverselor care s-ar putea să apară după anunţarea nominalizărilor la Premiile Oscar 2020, menţionând, de asemenea, şi care sunt favoriţii criticilor de film.
 
Într-o competiţie de o asemenea anvergură şi notorietate, onoarea de a fi nominalizat este aproape la fel de valoroasă ca obţinerea premiului în sine, arată The New York Times. Urmărind zvonurile şi indiciile din ultima perioadă, se poate contura o idee despre ceea ce vor conţine nominalizările la Oscar 2020, dar şi despre controversele majore care pot apărea. 
 

Ce film va primi cele mai multe nominalizări la Oscar?

După ce „Once Upon a Time…in Hollywood” a obţinut recunoaşterea fiecărei bresle majore din industrie - cu excepţia  Writers Guild of America, aşteptările ca acesta să fie liderul nominalizărilor de luni sunt extrem de mari.  Ar putea primi nominalizări la categoriile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio), rol secundar (Brad Pitt), scenariu original, cinematografie, editare, design de costume şi sunet. Sunt vehiculate cel puţin 11 nominalizări. Alte filme favorite sunt şi „The Irishman”, în regia lui Martin Scorsese şi filmul de război al lui Sam Mendes „1917”.
 

Vor fi nominalizaţi şi actori de culoare?

După ce BAFTA a lansat marţi o listă cu 20 de actori albi, temerile că vom putea participa la o altă rundă de #OscarsSoWhite s-au intensificat. Singura excepţie ar putea fi pentru actorii din „Parasite”, peliculă care a obţinut o nominalizare la Screen Actors Guild Awards, sau pentru asiaticii din „The Farewell”. Printre actorii de culoare, cele mai „puternice” nume care s-ar putea înscrie în cursa Premiilor Oscar sunt Lupita Nyong („Us”), Song Kang Ho („Parasite”), Cynthia Erivo („Harriet”), Jamie Foxx („Just Mercy”) şi Jennifer Lopez („Hustlers”). Song Kang Ho reprezintă cel mai sigur pariu dintre cei enumeraţi.
 

Cel mai bun regizor

A fost un an minunat pentru regizorii de sex feminin, deşi acest lucru nu este vizibil urmărind premiile majore acordate la Globurile de Aur sau BAFTA, care au ales fiecare câte cinci reprezentanţi masculini pentru această categorie: Tarantino, Scorsese, Bong, Mendes şi regizorul „Joker”, Todd Phillips, au fost apreciaţi în mod special.
 

Cine va obţine titlul de cel mai bun actor?

Propunerile pentru cel mai bun actor de la Premiile Oscar par evidente, după spusele susţinătorilor Laurei Dern şi ai lui Brad Pitt, dar marea competiţie, cea mai aprigă a acestui an, pare că îi va avea drept oponenţi pe Joaquin Phoenix („Joker”), Adam Driver („ Marriage Story ”) şi Leonardo DiCaprio („Once Upon a Time… in Hollywood”).
 
Starul „Rocketman”, Taron Egerton, a obţinut deja un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie sau musical, dar şi nominalizări SAG şi BAFTA. Christian Bale („Ford v Ferrari”), Jonathan Pryce („The Two Popes”), Robert De Niro („The Irishman”) şi George MacKay („1917”) sunt alţi favoriţi ai criticilor. 
 
Nominalizările vor fi anunţate de actorii John Cho şi Issa Rae live pe site-ul oscar.com, precum şi pe paginile oficiale de pe reţelele de socializare ale Premiilor Oscar, astăzi la 15.20, ora României. 
 

Citește și: