Ana Obretin
1814 vizualizări 6 dec 2018

Coraiul cu irizaţii aurii - Living Coral - a fost desemnată culoarea anului 2019, anunţă reprezentanţii companiei americane Pantone, pe contul de Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Introducing the Pantone Color of the Year 2019, PANTONE 16-1546 Living Coral - an animating and life-affirming coral hue with a golden undertone that energizes and enlivens with a softer edge. Sociable and spirited, the engaging nature of Living Coral welcomes and encourages lighthearted activity. Symbolizing our innate need for optimism and joyful pursuits, Living Coral embodies our desire for playful expression. #COY2019

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Dec 5, 2018 at 3:42pm PST

 

Începând din 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi preferată în următoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice.

Culoarea anului 2019 a fost desemnată nuanţa corai cu irizaţii aurii (Pantone 16-456).

 

 

”Simbolizează nevoia noastră înnăscută de optimism şi fericire,” se precizează pe contul Pantone de pe Instagram, ”o nuanţă care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor".

Culoarea aleasă pentru 2019 contrastează puternic cu Ultra Violet, nuanţa anului care tocmai se încheie, întunecată şi mohorâtă.

 

 

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob sau în destinaţiile de vacanţă în vogă.

Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

Citeşte şi Vin sărbătorile

 

Citește și: