1364 vizualizări 10 oct 2019
 
Se pare că Isabella McNeill a ră-mas şocată atunci când a primit notificare pe telefon că produsul comandat pe Amazon a fost „shipped” deja. 
 
În urmă cu ceva timp, femeia căuta canapele pe Amazon, dar în timpul acesta fiica ei i-a cerut telefonul pentru a se juca pe el. Însă aceasta nu şi-a dat seama că uitase să închidă aplicaţia Amazon astfel că micuţa Rayna a comandat din greşeală o canapea de 350 de lire. 
 
Se pare că atunci când şi-a dat seama ce făcuse fiica ei, era prea târziu pentru a anula comanda iar pentru a o returna trebuie să plătească peste 100 de lire în plus. 
Foto: Captură Facebook 
 
Astfel, Isabella s-a hotărât să o vândă aproximativ la acelaşi preţ, încercând să îşi diminueze pierderile pe care le-ar fi avut dacă ar fi returnat-o. 
 
Totuşi, din fericire, Amazon i-a returnat banii şi chiar i-a dat de ales între a păstra canapeaua pentru ea sau a dona-o. 
 
De asemenea, cumpărarea doar cu un singur click i-a fost dezactivată de pe cont de către Amazon pentru a nu mai trece prin astfel de incidente pe viitor. 
 
„Asiguraţi-vă că vă închideţi aplicaţiile de pe telefon. Asiguraţi-vă că aveţi parole cu amprentă şi că nu vă ştiu parola numerică pentru că cei mici sunt mult mai deştepţi decât credem noi”, i-a sfătuit Isabella pe ceilalţi părinţi.
 
Foto: Pixabay

 

 

Citește și: