211 vizualizări 25 aug 2009

Marţi seară, la ora 19.32, cea mai celebră cântăreaţă a planetei a păşit pe pământ românesc. Ajunsă la Bucureşti cu o aeronavă privată, care a aterizat la aeroportul Băneasa, Madonna a fost scutită de aglomeraţia firească pentru o oră de vârf pe DN1: coloana care a însoţit-o a ales să meargă spre centrul Capitalei pe bulevardul Aerogării. Posturile de ştiri au transmis „pogorârea” divei în direct, cu maximă emoţie. Telespectatorii care au zărit, pe micul ecran, o siluetă de câţiva centimetri, au fost mai câştigaţi decât fanii ajunşi la aeroport s-o întâmpine pe divă. Dar admiratorii vor avea parte, în această seară, de două ceasuri de răsfăţ muzical în Parcul Izvor.

Cea mai populară solistă a planetei a generat, în acest turneu, reacţii diverse: reprezentanţii Bisericii Ortodoxe au cerut, în Rusia şi Bulgaria, interzicerea concertelor sale. Nici catolicii polonezi n-au fost fericiţi din pricina venirii vedetei. Chiar şi Biserica romano-catolică din România i-a sfătuit pe tineri să nu participe la show-ul de la Bucureşti.

Pe de altă parte, admiratori din toate colţurile lumii semnează conştiincios condica la spectacolele Madonnei. Se va întâmpla şi astăzi, fiindcă în România au ajuns fani din restul Europei şi chiar şi de peste Ocean. Află din pagina 3 detaliile acestui concert impresionant, dar şi cine sunt cei care au pus pe picioare acest business.

Pretenţii de superstar

Dacă eşti divă de rang mondial şi deţii, de peste două decenii, supremaţia în zona pop, îţi permiţi nenumărate extravaganţe, atunci când vine vorba de solicitări pentru concerte. Madonna şi-a câştigat dreptul de a avea chiar şi pretenţii bizare: a cerut 5 cuptoare industriale (pentru ca bucătarul italian care o însoţeşte să poată prepara în condiţii optime mâncărurile din soia verde pe care le preferă) şi apă sfinţită, pentru consumul propriu. Cabinele de lângă scenă, acoperite de mătase albă, vor fi împodobite cu 500 de trandafiri roşii şi albi, iar sala de fitness şi cea de masaj din culise par să-i fie indispensabile.
Paranoia Madonnei, care este păzită de 400 de bodyguarzi, circulă cu maşină blindată şi antemergător, se extinde şi atunci când e vorba de locul în care se cazează: au fost făcute rezervări la patru hoteluri de lux, pentru inducerea în eroare a fanilor isterizaţi şi a eventualilor atacatori. În legătură cu concertul de azi, pretenţiile sunt clare: „Ea vrea un show perfect”, spune directorul de producţie Chris Lamb. Potrivit estimărilor revistei Business Magazin, afacerea „Madonna în România” se ridică la 5 milioane de euro.


Vezi aici imagini din concertul Madonei de la Budapesta, din 22 august 2009


Date tehnice

Extins după succesul de proporţii de care s-a bucurat în 2008, Sticky & Sweet Tour este considerat cel mai bine vândut turneu din istorie al unui artist solo, adunând, anul trecut, peste 2,3 milioane de spectatori în 58 de oraşe şi înregistrând vânzări-record de bilete

în toată lumea. În 2009, în schimb, s-a întâmplat contrariul: concertul de la Ljubljana a fost anulat, din cauza cererii sub aşteptări - 7.000 de bilete vândute, din 60.000 disponibile. Criza economică a lovit şi în alte oraşe, unde s-au distribuit tichete gratuite, pentru a nu alimenta fobia generată de stadioanele goale a Madonnei.

Pentru concertul de la Bucureşti, scena de 5.000 de metri pătraţi a fost înălţată în cinci zile. Construcţia este alcătuită din două module, are o înălţime de 35 m, o adâncime de 30 m şi ajunge la o lăţime de până la 60 m, cu tot cu extensii. Lucrul la ridicarea scenei a generat şi sancţiuni: oamenii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au dat o amendă de 8.000 ron şi una de 6.000 pentru nereguli legate de securitatea muncii. Echipamentul tehnic necesar pentru amenajarea spaţiului de concert cântăreşte cam 5.000 de tone, incluzând scenă, tribune, baruri, zona backstage şi zona VIP. Spectacolul de 1.000 kw lumină, 2.000 kw de lasere şi 600 kw de sunet va fi susţinut de 160 de

boxe, 120 m de ecrane video, 20.000 m de cablu electric pentru racordarea echipamentului. Pentru producţia evenimentului au fost utilizate 4 macarale, 12 motostivuitoare şi 30 de vehicule ATV, peste 6.000 m de gard, 500 m de bar şi 1.000 m de „bariere antipanică”. Dansatorii, cântăreţii şi tehnicienii au sosit la Bucureşti cu 16 autocare, iar echipamentul tehnic şi recuzita au fost transportate cu 28 de camioane. Gar­deroba Madonnei ocupă 30 de cufere, fiindcă aceasta va schimba, în timpul show-ului, 8 ţinute. Cum timpul înseamnă bani, intervalul alocat fiecărei „reechipări” este de 90 de secunde.

Citeşte şi:

Cine o aduce pe divă la Bucureşti

Maşinăria de făcut bani din scandaluri

Metrorex şi RATB îşi prelungesc programul în seara concertului Madonnei

Vedeţi cum arată apartamentul în care stă Madonna la Hotel Radisson din Bucureşti

Citește și: