Gandul
7525 vizualizări 21 apr 2019

O tânără, jurnalistă la The Sun, a mers în mai multe magazine de îmbrăcăminte pentru un experiment inedit. Ea a vrut să vadă cât de bună este lumina în cabinele de probă.

Lauren Windle şi-a făcut selfie-uri (îmbrăcată într-o rochie roşie) în mai multe magazine din Londra, printre care unele cunoscute în toată lumea: Zara, H&M sau Gap. Cu cât este lumina mai bună într-o cabină de probă, cu atât scad şansele să cumperi o haină care nu te avantajează sau cu defecte. Bonus: îţi ies şi selfie-urile mai bine.

Mai mult, potrivit Philips Lightining, 60% din deciziile de cumpărare se iau, în magazinele de haine, în cabinele de probă. Totodată, potrivit unui furnizor, modul în care sunt iluminate cabinele de probă influenţează percepţia unui client faţă de un anumit brand/magazin. Astfel, trebuie alese soluţii care nu schimbă tonul pielii clienţilor şi nici modul în care se reflectă în oglindă culorile hainelor purtate de aceştia.

Iată notele acordate de Lauren Windle modului în care sunt iluminate cabinele de probă din diverse magazine de îmbrăcăminte, unele prezente şi pe piaţa din România:

Topshop: 1/10
Zara: 3/10
Gap: 7/10
H&M: 10/10Puteţi vedea lista completă a magazinelor vizitate aici.

Un experiment similar a făcut şi publicaţia Evoke. Rezultatele le puteţi vedea în galerie foto de mai jos (jurnalistei i-au plăcut cabinele de probă de la M&S şi Forever 21):

Citește și: