2837 vizualizări 14 nov 2011

Membrii unui cartel de droguri au decapitat un blogger din Nuevo Laredo, Mexic, şi i-au aruncat trupul şi capul retezat în stradă, împreună cu un mesaj de ameninţare adresat celor care raportează activităţi ilegale pe internet, relatează Daily Mail.

Trupul lui Belly Scratcher, moderatorul unei reţele sociale, a fost lăsat pe o pătură pătată de sânge, alături de mesajul "Mi s-a întâmplat asta pentru că nu am înţeles că nu trebuie să raportez pe reţelele sociale".

Cadavrul a fost descoperit săptămâna trecută, la primele ore ale dimineţii, în mijlocul unei pieţe publice. Bărbatul avea mâinile legate la spate, iar capul îi era aşezat lângă trup.

Belly Scratcher postase pe site-ul Nuevo Laredo en Vivo informaţii despre un grup local de traficanţi de droguri.

Acesta este al patrulea blogger ucis în ultimele trei luni, în acest oraş. O altă victimă a răzbunării traficanţilor de droguri a fost Marisol Macias Castaneda, care scrisese pe acelaşi site.

În urmă cu câteva săptămâni, alte două cadavre au fost găsite într-un pasaj pietonal însoţite de mesajul: "Acest lucru li se va întâmpla tuturor turnătorilor de pe internet".

Reţelele de socializare au devenit mediul de comunicare a informaţiilor despre traficanţii de droguri. Colaboratorii Nuevo Laredo en Vivo i-au rugat pe administratorii site-ului să nu renunţe la eforturile lor, ca reacţie la uciderea lui Belly Scratcher.

"Nu e niciun motiv să ne îngrijorăm, nu au cum să afle datele noastre din moment ce suntem anonimi, iar singurul mod prin care ne pot cunoaşte este să ne dezvăluim informaţiile personale, aşa că VĂ RUGĂM, respectaţi regulile ...şi nu daţi nimănui datele personale...vă rugăm!!!" - acesta este mesajul postat pe site-ul menţionat.

Alţi utilizatori încurajează continuarea denunţării traficanţilor.

În luna septembrie, doi tineri au fost găsiţi atârnanţi de un pod din Nuevo Laredo, după ce au fost mutilaţi de atacatori. Corpurile victimelor - care aveau în jur de 20 de ani - erau însoţite de mesaje ameninţătoare.

Din 2006, peste 35.000 de persoane din Mexic au fost ucise în scandaluri legate de droguri, după ce preşedintele Felipe Calderon a demarat o puternică ofensivă împotriva traficanţilor de droguri. (Sorina Ionaşc)

Citește și: