25 vizualizări 29 mai 2006
Fiecare risipeste ce poate. De fapt, ce are. Care - bani, care - vorbe, care - otrava. Tudor Gheorghe s-a hotarat ca e cazul sa risipeasca frumuseti. Se pare ca are multe, fiindca nu-i ajunge o zi pentru asta. Pret de sapte zile, incepand din aceasta seara, cei care vor sa plece acasa cu cate o frantura de poem, cu un refren ori o emotie au de mers la Sala Palatului.

Sapte spectacole cu acelasi protagonist, plus vreo 700 de artisti care-l insotesc pe scena, sunt o propunere cel putin inedita.  "Primavara simfonic" (29 mai), "Toamna simfonic" (30 mai), "Petrecerea cu taraf" (31 mai), "Diligenta cu papusi" (1 iunie), "In cautarea dorului pierdut" (spectacol prezentat in premiera, pe 2 iunie), "Iarna simfonic" (3 iunie), "Vara simfonic" (4 iunie) sunt reperele unei calatorii prin literatura, folclor, sentimente si alte "nimicuri" care ne fac viata mai bogata.

Anotimpurile poeziei romanesti, jocurile copilariei, energia dezlantuita a petrecerilor cu lautari, din fiecare a impartit Tudor Gheorghe, de-a lungul anilor, cu publicul sau. De data aceasta a hotarat sa aduca laolalta toate titlurile cu care a umplut, la fiecare reprezentatie, Sala Palatului. Tot aici, fanii vor avea acum un adevarat festival al rapsodului. Poate va intra in Cartea Recordurilor cu performanta sa, poate nu. Conteaza mai putin. Ceea ce cantareste mai mult este bucuria a 200 de poeme cu care si-a propus sa opreasca, macar pentru o saptamana ("Saptamana risipitorului de frumuseti"), timpul si timpurile.

Citește și: