Ana Obretin
853 vizualizări 21 ian 2019

Variety a făcut, luni, publică cea de-a cincea ediţie a listei sale "10 Europeans to Watch", care include talente europene - actori, regizori, directori de imagine - cu potenţial de afirmare anul acesta.

Maria Victoria Drăguş a mulţumit, pe Instagram, publicaţiei pentru că a fost inclusă în top. 

Maria Victoria Drăguş, în vârstă de 25 ani, este de origine română, tatăl ei fiind originar din localitatea Pechea din judeţul Galaţi. Cunoscută pentru rolul din „Panglica Albă” (White Ribbon), film regizat de Michael Haneke şi distins în 2009 cu Palme d’Or.

Pentru rolul Klara din acest film, în 2010 Maria Drăguş a şi luat un premiu foarte important, un fel de Oscar al filmului german, „German Film Award”.

Actriţa a mai apărut de-a lungul timpului în filme precum "Wer wenn nicht wir/ Dacă noi nu, atunci cine?", "Draussen ist Sommer/ Afară este vară", "Töte mich/ Ucide-mă" şi şi în pelicula Tiger Girl. De asemenea, Drăguş a ieşit în evidenţă pentru rolul din pelicula "Bacalaureat", film lansat de Cristian Mungiu în 2016.

Ulterior, actriţa a fost prezentă în programele de televiziune Dance Academy şi SOKO Leipzig.

Actriţa de origine română a jucat şi în filmul "Mary Queen of Scots", de Josie Rourke, lansat anul trecut, dar şi în "Six Minutes to Midnight", de Andy Goddard, cu Eddie Izzard şi Judi Dench, care va apărea în cinematografe anul acesta.

Cei zece artişti de urmărit în 2019: regizoarea franceză Marine Atlan, actorul german Jonas Dassler, regizorul belgian Bas Devos, actriţa de origine română Maria Drăguş, regizorul german Aron Lehmann, actriţa austriacă Valerie Pachner, actorul britanic Nabhaan Rizwan, creatoarea de seriale online Mika Watkins, regizorul olandez Steven Wouterlood şi actorul german Fahri Yardim.

Artiştii vor fi sărbătoriţi la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin, care are loc în perioada 7 - 17 februarie.

Foto: Hepta

 

Citește și: