Laura HOLBAN
98 vizualizări 19 ian 2012

Ieri, deşi majoritatea site-urilor populare au devenit inactive sau parţial accesibile ca formă de protest împotriva legii anti-piraterie SOPA (Stop Online Piracy Act), reţelele de socializare Facebook şi Twitter au rămas de cealaltă parte. În ciuda faptului că site-ul a funcţionat fără nicio problemă ieri, fondatorul Facebook - Mark Zuckerberg - a explicat cum compania sa se află printre protestatari, scrie Huffington Post.

Wikipedia, Reddit, Google şi Twitpic sunt doar câteva dintre numele site-urilor care s-au alăturat protestului împotriva legilor SOPA şi PIPA, blocând accesul la pagini sau doar la anumite secţiuni de conţinut. Facebook a participat doar moral la acest protest, site-ul fiind doar parţial cenzurat de către acei utilizatori care au dorit să se manifeste împotriva acestei legi blocându-şi pentru o zi accesul la informaţii şi fotografii.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a postat pe profilul său următorul mesaj: "Internetul este cea mai puternică unealtă pe care o folosim în a crea o lume mai deschisă şi mai interconectată. Nu putem lăsa ca aceste legi prost gândite să stea în calea dezvoltării Internetului. Facebook se opune legilor SOPA şi PIPA şi va continua să se opună oricărei legi care va dăuna Internetului. Lumea are nevoie în prezent de lideri politici care sunt pro-Internet. Am colaborat şi discutat cu aceşti indivizi în ultimele luni în speranţa că vom găsi alternative bune la aceste propuneri. Vă încurajez să vă informaţi în această privinţă şi să vorbiţi cu congresmenii şi să îi convingeţi să fie pro-Internet". Cu această ocazie, Zuckerberg a povestit cum s-a folosit de această zi de protest pentru a folosi Twitterul, prima dată în aproape trei ani.

Dick Costolo, CEO Twitter, a explicat şi el lipsa de reacţie a reţelei de microblogging. "Este nebunesc să închizi o multinaţională ca reacţie la o singură politică adoptată la nivel naţional", a postat acesta pe propriul profil. În luna noiembrie, Facebook, Twitter, Google, Yahoo, eBay, Zynga şi Huffington Post şi-au exprimat poziţia împotriva acestei legi pe o întreagă pagină din The New York Times.

Citește și: