Departamentul Social - Mediafax
237 vizualizări 25 aug 2018

Participanţii la protest s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca având mesaje precum „Respect şi compasiune faţă de toate fiinţele – fii parte din generaţia care pune capăt exploatării animalelor”, „Stop folosirii animalelor”, „Foaie verde de şofran, ce bine-i să fii vegan”, „Alege să fii vegan”.

Eduard Nistru, din partea grupului activist „Vegan în Cluj-Napoca”, organizatorul marşului, a declarat că societatea este suficient de dezvoltată încât să nu mai fie exploatate animalele în condiţiile în care se poate dezvolta o dietă bazată pe plante.

„Scopul marşului este de a aduce la cunoştinţa oamenilor despre ceea ce li se întâmplă animalelor, faptul că sunt explotate şi abuzate, într-un moment în care societatea noastră este suficient de dezvoltată încât să nu mai fim nevoiţi să exploatăm animalele pentru că putem avea o dietă bazată pe plante şi ne putem lua toţi nutrienţi din plante. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus în 2015 produsele procesate din carne în gradul I de risc pentru cancer, alături de tutun, azbest şi plutoniu, iar carnea în gradul II de risc. Din păcate, guvernele nu fac nimic în privinţa aceasta, iar oamenii nu sunt conştienţi că consumul produselor de origine animale este cancerigen”, a spus Nistru.

Potrivit veganilor, o alimentaţie bazată pe plante este perfect sănătoasă pentru orice grupă de vârstă, aceştia susţinând că un consum ridicat de alimente de origine vegetală scade riscul de obezitate, colesterol mărit, tensiune arterială crescută, diabet de tipul 2, boli cardiovasculare şi cancer.

Marşul se desfăşoară pe traseul Piaţa Avram Iancu - Calea Dorobanţilor – sens giratoriu Mărăşti - Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Avram Iancu.

Citește și: