32 vizualizări 12 sep 2008

Un joc disponibil online care îndeamnă la masacrarea musulmanilor, original intitulat “Muslim Massacre” (masacrarea musulmanilor, n.r.), a stârnit furia unei organizaţii…musulmane din Marea Britanie, care s-a declarat “profund şocată”.

Jocul, care poate fi descărcat gratuit de pe internet de la adresa www.muslimmassacre.com, le propune jucătorilor “să distrugă rasa musulmană cu un arsenal de arme dintre cele mai distrugătoare din lume”, şi să se implice în “jocul genocidului religios modern”.

Jucătorii, care trebuie să se asigure că “niciun musulman sau musulmană nu scapă”, controlează “un erou american” – blond, desigur, înarmat cu o mitralieră şi un lansator de rachete, paraşutat în Orientul Mijlociu. Eroul – controlat de jucători - avansează nivel după nivel, ucigând la început oameni obişnuiţi, după care trece la liderul Al-Qaida, Osama Ben Laden, profetul Mahomed şi în final la Allah.

“Jocul glorifică uciderea musulmanilor în Orientul Mijlociu”, susţine Fundaţia Ramadhan, organizaţie a tineretului musulman britanic, notează Mediafax. “Încurajarea copiilor şi tinerilor să omoare musulmani în joc este inacceptabilă, de prost-gust şi profund şocant”, a insistat Mohammed Shafiq, directorul fundaţiei. “Dacă ar fi fost invers, un joc în care musulmani să ucidă israelieni sau americani, ar fi fost un scandal monstru şi aceasta pe bună dreptate”, a adăugat el, cerând ca site-ul să fie blocat.

Creatorul jocului, cunoscut doar sub numele de Sigvatr, şi-a descris “opera” drept “amuzantă şi distractivă”. “Nu fi un liberal fără curaj! Downloadează acest joc acum!” îndeamnă şi prima pagină a jocului. Acesta a fost lansat în luna ianuarie a acestui an, însă a atras mai mulţi curioşi după ce câteva bloguri importante au postat linkul către el. (A.I.)

 

Citește și: