577 vizualizări 11 mai 2009

Oboseala după o zi de muncă, stresul cotidian, stilul de viaţă sedentar, alimentaţia neadecvată, toate acestea îşi pun accentul atât asupra psihicului cât şi asupra fizicului. Terapeuţii recomandă masajul cu pietre care, pe lângă faptul că relaxează, oferă şi beneficii din punct de vedere fizic, precum diminuarea durerilor musculare, a celor articulare şi reumatice.

În acelaşi timp, masajul cu pietre diminuează durerile cauzate de artroză, afecţiunile coloanei vertebrale şi artrita, în plus fiind benefic pentru tulburările circulaţiei periferice. Terapeuţii spun că acest tip de masaj diminuează durerile de cap şi ameliorează insomnia.

Acest tip de terapie este o practică tradiţională chineză, care constă în plasarea unor pietre încălzite pe diferite puncte cheie ale corpului, denumite chakra. Potrivit specialiştilor, organismul are 7 puncte energetice de-a lungul canalului central al corpului, care corespund diferitelor organe din corp. Stimularea acestor puncte ajută la echilibrarea energiei care circulă în corp. De aceea pietrele fierbinţi sunt aşezate în dreptul punctelor care ajută la realizarea unor conexiuni între membrele inferioare şi cele superioare.

„Pentru tratament sunt necesare 54 de roci vulcanice, de diferite mărimi şi forme, special adaptate pentru diversele părţi ale corpului. Pietrele mari, dar fine, se aşază fie pe piept, fie pe o parte sau alta a coloanei vertebrale. Cele medii sunt folosite la masajul propriu-zis, iar cele mici se aşază între degetele de la picioare, stimulând astfel circulaţia periferică”, explică consultantul în frumuseţe Dana Sota. Formele diverse ale rocilor sunt şi ele adaptate pentru diferite părţi ale corpului. Astfel, cele rotunde sunt potrivite pentru braţe şi mâini, cele lunguieţe pentru zona gâtului, iar cele mai fine pentru spate şi ceafă. Specialistul Sota adaugă că tratamenul începe prin aşezarea pietrelor pe masa de masaj, iar pacientul trebuie să se aşeze peste ele. Restul pietrelor se aşază pe diferite zone ale corpului.

Tratament recomandat o dată pe săptămână

Mai puţin cunoscut, masajul cu pietre nu este dureros şi nici nu lasă urme, rocile vulcanice fiind încălzite la o temperatură de aproximativ 60 de grade celsius într-un vas. Rocile nu se aplică imediat pe piele.

Pentru a nu se distruge derma, acestea sunt lăsate să se răcească până ce ajung la o temperatură pe care trupul o poate suporta. Aplicate pe corp acestea oferă o uşoară senzaţie de încălzire şi, totodată, de relaxare. De asemenea, pietrele sunt unse cu tot felul de arome care ajută la detaşare şi trezesc toate simţurile. „Uleiul facilitează mişcarea pietrelor de către terapeut. Acesta ţine câte o piatră în fiecare mână şi execută prin alunecare o uşoară apăsare. Întregul organism, dar mai ales muşchii vor simţi căldura emanată de pietre”, completează Dana Sota. Masajul cu pietre nu are contraindicaţii, acesta poate fi încercat de oricine indiferent de sex sau vârstă. „Un astfel de tratament durează 90 de minute, timp în care pacientul se relaxează. Este recomandat cel puţin o dată pe săptămână”, spune specialistul Otilia Crâşmariu. O şedinţă de masaj cu pietre costă în jur de 60 şi 100 de lei.
 

Citește și: