1080 vizualizări 22 apr 2009

Vitamina A este esenţială pentru o piele sănătoasă, această substanţă ajutând la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. În lipsa retinolului (vitamina A), tenul se poate rida sau usca şi pot apărea coşuri sau puncte negre.

Specialiştii spun că o mască tonifiantă cu morcov este oricând binevenită pentru un ten opac, tern sau lipsit de vitalitate, chiar dacă nu avem riduri. Pentru pregătirea măştii avem nevoie de un morcov, ceai de tei sau muşeţel, zeamă de lămâie, iaurt şi ulei de măsline. „Se pregăteşte ceaiul, iar între timp se rade morcovul pe răzătoarea mică. Se amestecă o linguriţă de morcov ras cu o linguriţă de ceai, apoi se adaugă 2-3 picături din zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Se mai pune o linguriţă de iaurt, una de ulei de măsline şi se amestecă până se omogenizează. Pasta obţinută se aplică pe faţa curată şi exfoliată în prealabil, pe gât şi pe decolteu, şi se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute”, ne sfătuieşte Dana Sota, specialist în beauty.

Pentru îndepărtarea măştii, se clătesc zonele respective cu apă caldă. Operaţiunea se poate repeta de 2-3 ori pe săptămână.

Vitamina A este un antioxidant puternic, care se găseşte în ulei de peşte, dovleac, ficat, morcovi, spanac, caise, broccoli, salată, pepene roşu, tomate.

Citește și: