Raluca ION
10057 vizualizări 8 mai 2012

"La MasterChef cel mai greu lucru este să rămâi la un nivel ridicat. Tot timpul. Aici nu e loc de eroare", povesteşte pentru gândul Petru Buiuca, unul dintre concurenţii pe care îi veţi vedea marţi seară, începând cu ora 20:30, la show-ul culinar de la ProTV. Pentru el cantonamentul a fost o experienţă echivalentă cu armata, însă cel mai greu lucru a fost să facă faţă exigenţei juraţilor. "Pot să spun că încă mai am coşmaruri cu chefii ţipând la mine să fiu mai bun, să trag mai tare, să fiu mai rapid. Doamne, e îngrozitor! Şi urăsc să fiu jos sau printre ultimii. Totdeauna am încercat să rămân mai sus, dar nu mi-a ieşit tot timpul", spune concurentul chiar şi după ce filmările s-au terminat (n.r. emisiunile sunt înregistrate).

Proba lui favorită a fost cea de la cantină. "Am mai făcut făcut voluntariat şi ştiam că o să ne întâlnim cu nişte oameni care au nevoie de noi. De efortul nostru şi de mâncare de calitate, să nu creadă nimeni că s-a făcut rabat de la calitate. Simţeai din priviri nevoia oamenilor, şi nu doar de mâncare", spune Petru Buiuca.

Dintre concurenţi, cel mai mult l-a impresionat Izaura. "Pare o pesroană de fier. Ştie ce vrea, ce are de făcut şi cum să o facă. Persoanele care seamănă cu mine sunt şi cel mai greu de depăşit. Parcă îţi anticipează mişcările", continuă concurentul. Şi spune că nu i-a plăcut felul în care unii dintre contracandidaţii săi spuneau că, indiferent de ce se va întâmpla, ei sunt mulţumiţi de ceea ce au făcut. "Acest lucru este enervant pentru mine. Consider că într-un concurs, dar şi în viaţă, trebuie să te lupţi până la capăt, să fii acolo. Şi să vrei tot timpul să te autodepăşeşti. Câteodată mi se părea că nu îşi dau seama că nu e o excursie de plăcere, ci un loc din care cei mai slabi pleacă", mai spune Petru Buiuca.

Bucătarul amator povesteşte că, de când a apărut la MasterChef, lumea a început să îl oprească  pe stradă. "Mi se întâmplă să strige după mine şi să îmi spună că mă încurajează, că îmi ţin pumnii în concurs. E plăcut, e frumos să ştiu că, indiferent de miză, ei văd mai mult decât un concurent, văd un om pasionat", spune el. De la MasterChef, care speră să fie doar începutul unei aventuri frumoase, a învăţat că poate găti sub stres. "Însă îmi place să promovez gătitul vesel şi de plăcere, cel în care tu vrei să găteşti, pentru că te încântă", spune Petru Buiuca. Preparatul lui favorit este puiul la sticlă, făcut de mama lui. "E imbatabil. Este aromat, bombardat cu toate condimentele bune, zemos şi moale, înconjurat de o grămadă de legume de sezon care îţi fac cu ochiul. Imaginează-ţi dragostea mamei tale în farfurie".

 

 

 

Citește și: