Diana Parvulescu
113 vizualizări 22 ian 2014

Matthew McConaughey şi Cate Blanchett au primit premiul Dorian pentru cea mai bună interpretare, pentru rolurile din filmul "Dallas Buyers Club", respectiv "Blue Jasmine", din partea "Gay and Lesbian Entertainment Critics Association" (GALECA), informează femalefirst.co.uk.

Află mai multe ştiri din lumea filmului pe pagina de Facebook "I like to movie-movie".

De asemenea, "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013 de GALECA din Statele Unite ale Americii.

Lungmetrajul "Adele: Capitolele 1 şi 2/ La Vie d'Adèle", de Abdellatif Kechiche, s-a impus la categoriile "cel mai bun film străin" şi "cel mai bun film al anului despre colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală".

Lungmetrajul cu Daniel Radcliffe "Kill Your Darlings" a împărţit premiul pentru cel mai puţin lăudat film al anului cu "Short Term 12", în timp ce comedia "Los amantes pasajeros", regizată de Pedro Almodovar, a primit premiul pentru cel mai bun film cu tematică gay.

Printre câştigătorii premiilor decernate de GALECA s-a numărat şi serialul "Girls", desemnat cea mai bună comedie de televiziune a anului, iar "Orange is the New Black" şi "Behind the Candelabra" au fost distinse cu trofeul pentru cea mai bună dramă de televiziune.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un producţie de televiziune i-a fost înmânat actorului Michael Douglas, pentru rolul din "Behind the Candelabra", iar Jessica Lange a câştigat cel de-al treilea premiul Dorian, pentru rolul din serialul TV "American Horror Story".

The Gay and Lesbian Entertainment Critics Association este o asociaţie formată din critici şi jurnalişti din industria divertismentului care scriu articole despre film şi televiziune pentru ziare, site-uri şi televiziuni de marcă din SUA.

Citește și: