2357 vizualizări 19 aug 2011

Pentru a-l ajunge din urmă pe principalul său competitor, KFC, lanţul american de restaurante fast-food McDonald's îşi propune să deschidă câte un restaurant pe zi, în China. Compania americană, prezentă pe piaţa chineză încă din 1992, va profita de pe urma publicităţii pe care şi-a făcut-o prin numeroasele scandaluri legate de siguranţa alimentară şi-şi va adapta meniurile la specificul asiatic.

De altfel, localurile deschise de McDonald's în China nu duc lipsă de clienţi şi se ridică la înălţimea celor existente la Paris sau Londra. Restaurantele fast-food sunt mai mereu pline, indicând apetitul crescut al clienţilor asiatici pentru acest tip de produse. Decizia McDonald's-ului de a se extinde pe piaţa asiatică se datorează şi iniţiativei de a recupera terenul pe care l-a pierdut în faţa rivalilor: McDonald's are doar 1.300 de restaurante în China, în timp ce KFC a ajuns deja la 3.200, scrie Le Figaro.

CITEŞTE ŞI: Un miliard de dolari pentru SCHIMBAREA LA FAŢĂ a McDONALD's-ului. Cum vor arăta fast-foodurile ,,îmbunătăţite"

În ciuda scandalurilor în care au fost cap de afiş, lanţul american de restaurante fast-food a reuşit să se menţină în topul preferinţelor clienţilor. "Consumatorii au mai degrabă încredere în KFC sau McDonald's. Ştiu că mâncarea nu e cea mai bună pentru sănătate, dar este cea mai sigură", a afirmat Shaun Rein, director la China Market Research Group.

Peter Rodwell, preşedintele McDonald's-ului pe continentul asiatic, a dezvăluit la un post de televiziune care sunt planurile de extindere ale companiei în China. "Trebuie să deschidem un restaurant pe zi în următorii trei-patru ani", a precizat acesta la Bloomberg TV.

Totuşi, McDonald's nu s-a adaptat în totalitate spiritului local: restauratentele sunt indentice cu cele din America şi, chiar dacă au introdus în meniu fasolea roşie sau porumbul, cei de la McDonald's sunt departe de KFC. Aceştia din urmă au ajuns să vândă asiaticilor calamari prăjiţi sau burgeri picanţi, a explicat Shaun Rein.

Citește și: