2869 vizualizări 8 dec 2011

Mai mulţi lideri ai bisericii creştine din Marea Britanie se revoltă, după ce angajaţii unui McDonald's au decis să ţină magazinul deschis şi de Crăciun, scrie Daily Mail.

Unul dintre angajaţii musulmani ai restaurantului s-a oferit ca, de Crăciun, să îi ţină locul managerului obişnuit, care îşi va lua liber. De asemenea, şi alţi angajaţi vor lucra timp de şapte ore.

Preotul Wayne Stillwell consideră că această decizie îl întristează "profund", pentru că arată "declinul continuu al spiritului creştin din această ţară (n.r. Marea Britanie)".

"Îmi pare rău că s-a ajuns la un punct în societatea noastră, în care Crăciunul a ajuns să însemne atât de puţin. Înţeleg că unii oameni, care lucrează în domenii esenţiale, trebuie să lucreze de Crăciun, dar angajaţii unui fast-food nu trebuie puşi în această situaţie", a declarat preotul.

"Locuitorii de altă religie vor aprecia decizia noastră"

Shahban Rehmat, angajatul care va coordona activitatea restaurantului McDonald's de Crăciun, spune că magazinul va fi deschis "pentru binele clienţilor".

"Sunt oameni care lucrează de Crăciun şi cu siguranţă le va fi greu să găsească un loc să mănânce. E prima dată când ţinem restaurantul deschis pe 25 decembrie şi cred că locuitorii de altă religie decât cea creştină vor aprecia decizia noastră", a declarat Rehmat.

El a ţinut să precizeze că în acea zi vor lucra doar angajaţii care doresc, niciunul dintre ei nefiind obligat să se prezinte la muncă.

John Davies, vicar de Derby, s-a arătat mult mai înţelegător decât preotul Stillwell. "Maria, Iosif şi Iisus au fost norocoşi să găsească un loc în care să stea. Dacă familiile şi prietenii vor să stea la McDonald's de Crăciun, de ce ar trebui să obiecteze biserica?", a explicat Davies.

Un reprezentant al McDonald's a declarat că restaurantele sunt francize, astfel că proprietarii lor decid dacă rămân sau nu deschise de Crăciun. "Ne aşteptăm ca anul acesta să rămână vreo 60 de restaurante deschise, în special în zonele cu cerere mare sau cu locuitori care nu sărbătoresc Crăciunul", a declarat angajatul lanţului fast-food.

Citește și: