49356 vizualizări 20 iun 2010

Fără sport sau diete complicate, ci doar o ceaşcă de cafea neîndulcită timp de nouă zile, aşa a început lupta cu kilogramele în plus prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală. Medicul a declarat pentru Gândul că în fiecare an îşi propunea ca de la 1 ianuarie să se apuce de slăbit. "Într-o zi am apelat la un mic artificiu: mi-am cumpărat o bluză cu câteva numere mai mici, în care eram conştientă că nu intru, iar apoi timp de nouă zile nu am mâncat absolut nimic, beam doar o ceaşcă de cafea fără zahăr dimineaţa. Pe parcursul zilei, beam apă, atât cât îmi cerea organismul. După această perioadă bluza cumpărată îmi era largă", povesteşte prof. dr. Pop.

După perioada de înfometare, medicului i s-a făcut rău. "Apoi, am început să mănânc. Am luat două înghiţituri, după care m-a sunat o prietenă de-a mea şi am vorbit în jur de 20 - 30 de minute. Şi când m-am întors la mâncare, deja se instalase starea de saţietate", spune Monica Pop. Povestea s-a repetat şi a doua zi şi, pentru că starea de saţietate se instala în timpul convorbirilor cu prietenii, oftalmologul a repetat povestea până a ajuns să slăbească 37 de kilograme în opt luni.

Dieta nu i-a afectat activitatea profesională

"Ajunsesem să cântăresc 97 de kilograme, după aceea am refuzat să mă mai urc pe cântar. După acest regim ajunsesem undeva la 60 de kilograme. Nu am apelat la niciun specialist. Am fost propriul meu nutriţionist", mărturiseşte medicul.

Specialistul în oftalmologie completează că nu se află la prima tentativă, ci a mai avut una în urmă cu aproximativ 17-20 de ani. "Atunci, timp de trei săptămâni, tot la fel, nu am mâncat nimic. Eram tânără, iar organismul suporta altfel înfometarea. Atunci am slăbit 20 de kilograme". Managerul Spitalului de Oftalmologie precizează că singura perioadă în care nu s-a simţit bine a fost după cele nouă zile de înfometare. "Am avut o stare de leşin. În rest nu mi s-a făcut rău, ba mai mult, îmi continuam activitatea profesională fără niciun fel de probleme", completează prof. dr. Pop. Medicul a participat la conferinţe, congrese, a acordat consultaţii, a intrat în sala de operaţii fără a se simţi niciun moment slăbită, "deoarece aveam foarte multe de rezolvat".

Specialistul spune că nu regretă niciun moment faptul că a recurs la această dietă, ba, dimpotrivă, o recomandă şi altor persoane care nu reuşesc să slăbească. "Recomand acest regim tuturor persoanelor sănătoase, deoarece persoanele bolnave de diabet îşi pun viaţa în pericol. Cheia succesului constă într-un pic de voinţă, susţinerea din partea celor dragi, deşi soţul meu nu a fost de acord, pentru că îmi spunea că, la ce program încărcat am, îmi pun sănătatea în pericol", subliniază Monica Pop.

Pentru a se menţine, medicul a renunţat definitiv la dulciuri şi este mult mai atentă la conţinutul caloric al alimentelor. "Mă cântăresc de câteva ori pe săptămână. Cum văd că am pus câteva kilograme, mai tai din raţie. Aşa mă întreţin. Consider că sunt trucuri esenţiale", conchide specialistul.

Citește și: