106 vizualizări 11 mar 2010

Trupele Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Alice in Chains, Megadeth şi Heaven and Hell vor concerta în această vară în Capitală, în cadrul Sonisphere Festival, care se desfăşoară în perioada 25 - 27 iunie, la complexul Romexpo. Festivalul va fi deschis pe 25 iunie de Manowar şi invitaţi speciali, urmând ca 26 iunie să fie ziua unui regal rock, oferit de veteranii de la Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Heaven and Hell. Trupele Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour şi Mastodon vor încheia festivalul pe 27 iunie.

45.000 de bilete disponibile zilnic pe durata festivalului

"Suntem norocoşi şi onoraţi că avem nume mari la Bucureşti. I-am contactat înainte de Crăciun, dar de-abia acum am primit toate confirmările. Este pentru prima dată în istorie când Metallica, Megadeth, Anthrax şi Heaven and Hell cântă împreună", a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Marcel Avram, care susţine că pe parcursul festivalului vor fi disponibile 45.000 de bilete zilnic. De altfel, tichetele de acces sunt disponibile, începând de ieri, prin reţeaua Eventim, în librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Germanos şi Vodafone, şi online, pe www.eventim.ro.. Potrivit organizatorilor, un abonament care oferă acces pe durata celor trei zile de festival costă între 120 de lei şi 350 de lei.

Sonisphere este cel mai important festival din România, cu cele mai importante trupe rock, şi care se desfăşoară la nivel european, susţine Lenţi Chiriac, Production Manager la D&D East Entertainment. Potrivit acestuia, evenimentul de la Romexpo este primul festival de calibru de care românii au parte după 20 de ani. Românii sunt primii care se vor bucura de "The Big Four" - Metallica, Megadeth, Anthrax şi
Heaven and Hell -, al căror concert este programat pentru 26 iunie. Granzii heavy metalului vor urca ulterior, tot în cadrul Sonisphere Festival, pe scenele din Grecia, Polonia, Bulgaria şi Cehia.

Cine sunt artiştii

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981 şi de atunci a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu şapte premii Grammy. Metallica este considerată una din cele mai influente formaţii de gen din istorie, şi în mod special din perioada anilor '80.Concertul din vară va fi cel de-al treilea pe care trupa îl susţine la Bucureşti.

Trupa americană de heavy metal Megadeth a fost formată în 1983, de Dave Mustaine, în urma plecării sale de la Metallica. Formaţia a lansat 12 albume de studio, ultimul în 2009, şase albume live şi numeroase videoclipuri şi compilaţii.

Slayer este o formaţie înfiinţată în California, în 1981. Bazele trupei au fost puse de chitariştii Jeff Hanneman şi Kerry King. Slayer s-a bucurat de succes odată cu lansarea discului "Reign in Blood", în 1986. De-a lungul carierei, trupa a câştigat două premii Grammy la categoria "Best Metal Performance".

Anthrax este o trupă americană de heavy metal înfiinţată la New York în 1981, devenită ulterior una dintre cele mai populare trupe de pe scena trash metalului anilor '80.

INFO PLUS

Cât costă biletele

25 iunie. Concerte: Manowar, Volbeat

Normal Circle - 120 lei

Golden Circle - 220 lei

VIP - 350 de lei

26 iunie. Concertează Metallica, Megadeth, Anthrax şi Heaven and Hell.

Normal Circle - 185 lei

Golden Circle - 290 lei

VIP - 350 lei, plus TVA de 6%

27 iunie. Concerte: Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour şi Mastodon

Normal Circle - 185 lei

Golden Circle - 290 lei

VIP - 350 lei, plus TVA de 6%.

Abonamentele sunt de trei tipuri:

Normal Circle - 350 lei

Golden Circle - 490 lei

VIP - 550 lei

*la aceste preţuri se adaugă
TVA 6%


Citește și: