Silviu Bănilă
330 vizualizări 26 oct 2014

Trecerea la un birou care să ne oblige să lucrăm din picioare ar putea fi privită cu suspiciune de angajaţii obişnuiţi cu scaunele confortabile, dar dăunătoare pentru starea fizică. Ikea a lansat recent un birou pentru cei care vor să lucreze stând în picioare.

Obiectul de mobilier poate fi transformat într-un birou normal printr-o simplă apăsare de buton. Preţul de pornire al unui birou „Bekant” este de 489,99 dolari. Potrivit unui studiu din 2012, exerciţiile fizice nu ne vor ajuta foarte mult, dacă stăm pe scaun toată ziua. Această poziţie sedentară este specifică angajaţilor din multinaţionale, unde biroul, calculatorul şi scaunul formează un „kit profesional”.

Studiu a analizat obiceiurile a 222.497 adulţi australieni, descoperind că în cazul celor care stau mai mult de 11 ore pe scaunul de la birou, riscul decesului este cu 40% mai mare, comparativ cu cei care stau doar 4 ore pe scaun. Medicii ar trebui să se concentreze asupra reducerii timpului în care angajaţii stau in faţa calculatoarelor. Pentru ei, soluţia ar putea fi un birou la care să poată sta in picioare. 

Citește și: