Adriana Mit
1148 vizualizări 21 iun 2018

Michael Vuşcan a câştigat, în această săptămână, la Toronto, premiul industriei muzicale canadiene pentru coloana sonoră a filmului documentar “The truth is in the stars” (n.r. Adevărul este în stele).

“Am fost premiat cu premiul SOCAN 2018: The Achievement in Made-for-TV Movie Music Award, o uriaşă realizare personală, cu deschidere internaţională. SOCAN este unul dintre cele mai prestigioase premii oferite pe criterii profesionale şi marketing în Industria Muzicală Nord Americană”, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, Michael Vuşcan.Artistul timişorean a precizat că totul a început în urmă cu doi ani, când a fost invitat să lucreze la un documentar pentru HBO/Netflix, regizat de Craig Thompson.

William Shatner, căpitanul Kirk din seria originală Star Trek, a plecat într-o călătorie spre a întâlni cele mai luminate minţi ale momentului şi a aflat în ce fel a influenţat seria Star Trek dezvoltarea umanităţii şi a tehnologiei în zilele noastre. Bineînţeles, a fost o mare onoare, din distribuţie au făcut parte nume cu rezonanţă mondială - actori cum ar fi Ben Stiller, Whoopi Goldberg, Jason Alexander, Seth McFarlane, oameni de ştiinţă cum ar fi Stephen Hawking, Michio Kaku, David Suzuki, şi renumite personalităţi din avangarda cercetării, cum sunt Mike Lazaridis, Neil Turok, Neil de Grasse Tyson, sau astronautul Chris Hadfield”, a explicat Michael Vuşcan.Artistul din Timişoara a afirmat că documentarul “Adevărul este în stele” a avut un record de vizualizări, fiind un succes. Directorul de imagine al filmului este tot un român originar din Timişoara, Decebal Daşcău, unul din fondatorii primului post de televiziune independent din România, TVT'89, care a pornit la Timişoara, imediat după Revoluţie.

“Eu am contribuit cu partea de Soundtrack (muzica de film) şi Sound Design + Production Supervising în faza finală. În ultimii ani, am avut şansa să lucrez în cele mai prestigioase studiouri de post-producţie din Toronto şi cu ingineri de sunet de mare calibru. Premiul SOCAN primit acum este o recunoaştere ce mă onorează pentru compoziţie în acest documentar. Anual sunt foarte multe producţii şi a fi selectat în prestigiosul grup al câstigătorilor SOCAN este un succes important”, a declarat artistul timişorean.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Michael Vuşcan a precizat că în perioada următoare va fi implicat în mai multe proiecte, printre care şi "o serie cu Discovery Channel, un documentar în Brazilia şi altul în China".

În anul 2002, Michael Vuşcan s-a mutat în Toronto, Canada, pentru a-şi urmări visul de a compune muzică pentru filme şi documentare. Astfel, a început să colaboreze cu producători importanţi din Toronto, Los Angeles şi New York, precum HBO, History Channel, E Channel, TMN, Netflix, Crave TV sau CBC, ca şi compozitor şi designer de sunet.

 

Citește și: