1923 vizualizări 5 dec 2014

Pe pagina de socializare a lui Mihai Sturzu a fost postată o fotografie cu mareşalul Ion Antonescu. Imediat MCA România s-a sesizat şi i-a trimis o scrisoare preşedintelui TSD în care i s-a cerut să ştergă fotografia respectivă.

Mihai Sturzu a postat pe contul de socializare răspunsul său la solicitarea Centrului pentru Discriminare: „Abia acum am văzut postarea respectivă. Am şters-o şi am rugat şi autoarea să scoată numele meu de acolo. Vă multumesc pentru atenţionare“, a postat el pe contul său de Facebook.

Mai jos puteţi citi integral scrisoarea pe care cântăreţul a primit-o de la MCA România.

„În atenţia Dlui Mihai Sturzu, preşedinte TSD

Stimate Domnule Sturzu

În urmă cu câteva zile ÎCCJ a emis o hotărâre conform căreia paginile Facebook sunt platforme media (online) publice. În acest context, Dvs distribuiţi, pe pagină Dvs de Facebook, imaginea Mareşalului Ion Antonescu care, pentru unii este erou naţional dar pentru noi este un criminal de război sub conducerea căruia 280.000 de evrei au fost înjosiţi, batjocoriţi, torturaţi, omorâţi. Singura lor vină fiind faptul că s-au născut evrei.

Funcţia pe care o deţineţi în PSD vă obligă să cunoaşteţi legislaţia în vigoare. Astfel ar fi trebuit să ştiţi că Dvs, prin găzduirea şi afişarea imaginii respective şi a mesajului alăturat, încălcaţi legislaţia în vigoare. Mai mult de atât, mesaje postate pe pagina Dvs, prin care aţi fost atenţionat asupra situaţiei generate, au fost, până în prezent, ignorate.

Faptul că ignoraţi aceste mesaje de avertizare indică faptul că Dvs. menţineţi, în mod deliberat, starea care contravine legislaţiei în vigoare. Întrebarea este: sunteţi cu adevărat un admirator al Mareşalului Ion Antonescu sau sunteţi o altă victimă a ignoranţei cu privire la Holocaustul evreilor din România?

Oricare ar fi răspunsul, Dvs vă faceţi vinovat de încălcarea legii. Vă solicităm să corectaţi situaţia fără întârziere. Nu promovaţi imagini şi mesaje al criminalilor de război. Nu promovaţi simboluri şi mesaje fasciste, legionare, naziste, etc. Nu promovaţi imaginile şi mesajele antisemiţilor şi a rasistilor care discriminează oameni din considerente etnice, religioase, orientare sexuală, etc. Ţineţi seama că Dvs sunteţi un formator de opinii şi un tânăr lider politic care se adresează tuturor tinerilor din PSD. Ca atare exercitaţi-vă responsabilităţile şi obligaţiile care vă revin cu atenţie.

Învăţaţi din cazurile Şova şi Mazăre ce înseamnă ignoranţa în cea ce priveşte Holocaustul, suferinţa evreilor din România, regimul fascist, pro-nazist, al Mareşalului Ion Antonescu.  

Numai din cauza faptului că sunteţi tânăr şi fără experienţă nu ne adresăm, pe această temă, Procurorului General al României“.

În urma primirii acestei scrisori, liderul Tineretului PSD şi-a mai rugat fanii să nu îi pună ”în cârcă alte lucruri” în afara de cele pe care le postează.

”Dragi prieteni de pe FB, din păcate nu am timp să citesc toate comentariile şi toate tag-urile pe care mi le fac unii 'cadou'. Vă rog să nu îmi puneţi în cârcă alte lucruri în afară de cele pe care eu le postez. Încerc să elimin pe cât pot acele comentarii sau postari care aduc ofense, dar nu pot să fac faţă valului de injurii şi jigniri, mai ales din ultima perioadă. Îmi cer scuze dacă unele dintre ele scapă filtrului meu, al bunului simţ şi al unei minime decenţe în spaţiul online. Vă multumesc!”, a mai scris acesta pe contul de socializare.

Mihai Sturzu nu este singurul lider PSD-ist care este rugat de MCA România să şteargă o postare de pe contul de Facebook. Radu Mazăre, a fost iertat de plângerea penală înaintată recent de Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România. Primarul Constanţei fusese taxat pentru apariţia publică, după alegeri, cu o tunsoare şi o mustăcioară-muscă á la Adolf Hitler.

Citește și: