55 vizualizări 21 apr 2008

Patronul companiei Virgin Galactic, multimiliardarul Richard Branson, vrea să îşi mai treacă un record în palmares şi să devină primul om care va oficia o căsătorie în spaţiu, relatează Daily Mail. Fericitul eveniment s-ar putea produce la 112 kilometri deasupra Terrei în cadrul primului zbor galactic suborbital, care ar putea avea loc în 2009. Branson, în vârstă  de 58 de ani, a oficiat deja o căsătorie, anul trecut, dar ceva mai aproape de Pământ. El i-a căsătorit pe directorul de marketing de la Virgin America, Dimitrios Papadognonas, şi pe  Coco Jones la bordul unui zbor Virgin de la San Francisco la Las Vegas.

 În plus, a colaborat la organizarea nunţii cofondatorului Google, Larry Page, pe insula Necker din Caraibe. „Avem deja două cereri: să realizăm o căsătorie în spaţiu şi să organizăm, tot în spaţiu, o lună de miere pentru un alt cuplu. E posibil ca Richard Branson să obţină aprobarea pentru a oficia o astfel de ceremonie“, a declarat un purtător de cuvânt al Virgin Galactic. Rezervarea pentru luna de miere spaţială, în valoare de aproximativ 127.000 de euro, a fost făcută de consilierul companiei Virgin Galactic, George Whitesides, şi de soţia sa, Loretta Hidalgo. Potrivit Mediafax, testele pentru proiectul desfăşurat de Virgin Galactic vor debuta în această vară.

În luna ianuarie, Branson a dat publicităţii noul model al modelului SpaceShipTwo, care, potrivit lui, ar putea fi cel care va transforma promisiunea turismului spaţial în realitate. Până în prezent, 200 de persoane s-au înscris pentru a lua parte la zborurile subspaţiale ale companiei, dintre acestea făcând parte Prinţesa Beatrice a Marii Britanii, actriţa Victoria Principal şi designerul Philippe Starck. Extravagantul Branson a fost până acum implicat în mai multe tentative de a depăşi recordurile mondiale. Daily Mail aminteşte că, în 1986, el a stabilit un record după ce a traversat Atlanticul într-o şalupă, iar în 1991 a traversat Pacificul în balon, depăşind toate recordurile existente. (A.M.M.)

Citește și: