Gilda Popa
843 vizualizări 7 sep 2018

Numele lui Elon Musk, este aproape nelipsit din toate fluxurile de ştiri, după lansarea cu succes în apaţiu a rachetei Falcon Heavy. Pe care le alimentează constant cu ştiri mai mult sau mai puţin scandaloase. După ce a stârnit valuri de îngrijorare printre investitori declarând recent despre un britanic ce a făcut parte din misiunea de salvare a unor adolescenţi dintr-o peşteră din Thailanda că ar fi pedofil, Musk şochează din nou.

Invitat  la o emisiune online realizată de actorul de comedie Joe Rogan, care a avut loc vineri dimineaţă, a durat aproximativ două ore şi a fost difuzată pe YouTube, Musk a băut whiskey şi a fumat o ţigară rulată din tutun şi marijuana pe care i-a oferit-o actorul.  Marijuana este legală pentru consum în statul american California.

"Nu fumez iarbă în mod obişnuit; aproape niciodată", a spus Musk. "De fapt, nu simt niciun efect... Nu cred că este prea bună pentru productivitate", a adăugat Musk.

Musk a discutat aproape despre tot şi toate în emisiune, de la inteligenţa artificială şi impactul acesteia asupra omenirii, până la impactul reţelelor sociale asupra societăţii.

Investitorii, îngrijoraţi asupra capacităţii sale de a conduce compania

În timpul emisiunii, Musk a descris avalanşa constantă de idei din capul său drept "o explozie care nu se mai termină" şi a mai mărturisit că, atunci când era foarte tânăr, se întreba dacă nu cumva este nebun din cauza asta.

Comentariile sale au stârnit întrebări în ceea ce priveşte capacitatea sa de a conduce o companie, mai ales că, recent, Musk a mai făcut nişte afirmaţii controversate.

Întrebat .pe tweet-ul "privat" despre înţelepciunea consumului de marijuana în timpul investigaţiei demarate de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare , Musk a declarat pentru Guardian prin e-mail: "Guardian este ziarul cel mai insuportabil de pe planeta Pamant "  (declaraţie pentru care mulţi observatori l-au suspectat că a fost o glumă de la marijuana).

 Întrebat într-un e-mail ulterior, ca răspuns la întrebarea dacă Tesla testează angajaţii pentru consumul de iarbă, Musk a scris: "Politica noastră permite un nivel de THC în timpul orelor de lucru, cu condiţia să fie sub limita de siguranţă (la fel ca un nivel minim de alcool).

Astfel, într-un mesaj publicat la începutul lui august pe platforma de micro-blogging Twitter, acesta a spus că vrea să transforme producătorul de maşini electrice Tesla într-o companie privată şi să îl delisteze de la bursă, afirmaţie pe care ulterior a retras-o.

Aproximativ 90.000 de persoane au urmărit emisiunea, în care Musk, în vârstă de 47 de ani, a devenit foarte emoţionat când a vorbit despre poluarea atmosferei şi a oceanelor.

 

 

Citește și: