Irina Borş
3585 vizualizări 16 iul 2012

Carl Funk, un deţinut american eliberat pe cauţiune, pe motiv că este invalid, a lăsat Curtea mască după ce a părăsit sala de judecată pe propriile picioare, relatează Daily Mail.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat, în baza unui mandat vechi de cinci ani, pentru violare de domiciliu şi consum de alcool în locurile publice.

Din dialogul dintre Funk şi judecător, purtat prin intermediul unei camere video, reiese că inculpatul solicitase eliberarea pe cauţiune, întrucât starea de sănătate nu i-ar fi permis ispăşirea pedespei în închisoare. De altfel, la intrarea în sala de judecată a penitenciarului, condamnatul fusese ajutat de către doi angajaţi să se instaleze pe scaun.

“Sunt invalid iar pentru mine reprezintă o problemă să mă deplasez. Trebuie să stau mereu în pat şi acolo am să fiu pentru restul zilelor mele” a spus deţinutul. Întrebat de către judecător cum se face că s-a putut deplasa la domiciliul de unde fusese ridicat de către poliţişti, beat fiind, Funk a declarat că a fost târât acolo de către doi bărbaţi şi că nu îşi aminteşte să fi avut vreo sticlă de alcool asupra lui.

Sceptic, judecătorul i-a propus totuşi eliberarea pe o cauţiune de 100 de dolari. Întrucât Funk a spus că suma este prea mare, instanţa i-a oferit varianta achitării a 50 de dolari, în rate pe şase luni.

Înţeleşi în cele din urmă, Funk a luat prin surprindere Curtea în momentul în care s-a ridicat singur şi a părăsit încăperea. “S-a vindecat!” a exclamat judecătorul, în hohotele celor prezenţi. “Trebuia totuşi să aştepţi să se oprească camera până să începi să faci tumbe”, l-a sfătuit simpaticul judecător.

Cei aflaţi în încăperea în care fusese audiat Funk au transmis ulterior Curţii că bărbatul s-a deplasat cu un cadru la ieşirea din sală, potrivit Daily Mail.

 


 

Citește și: