Laura HOLBAN
8901 vizualizări 5 ian 2012

Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă care a explicat principii de mecanică cuantică, relativitate şi chiar "marea explozie" Big Bang, a mărturisit că există o întrebare care îi dă încă bătăi de cap. În cadrul unui interviu aniversar, la împlinirea a 70 de ani, fizicianul a recunoscut că subiectul care îi ocupă cea mai parte a gândurilor sale sunt femeile, relatează Daily Mail. "Femeile. Sunt un mister complet", a spus Hawking.

Atunci când a fost întrebat despre cele mai mari greşeli ale sale, Hawking a sugerat că are regrete în ceea ce priveşte viaţa personală.

Interviul a fost luat înaintea conferinţei internaţionale organizate în onoarea sa, care a debutat astăzi la Universitatea Cambridge. Înainte de a paraliza complet, Hawking a predat matematică la această universitate.

Hawking, care împlineşte 70 de ani pe 8 ianuarie, a acordat un interviu neobişnuit în care a vorbit despre femeile din viaţa sa şi marile sale regrete. Hawking, care a fost diagnosticat la vârsta de 21 de ani cu scleroză laterală amiotrofică şi căruia nu i s-au dat mai mult de trei ani de viaţă, nu s-a lăsat învins de boală şi a reuşit să-şi construiască o carieră de invidiat. Colegii săi de breaslă, cum ar fi astronomul Martin Rees, astrofizicianul premiat cu Nobel în fizică în 2011 - Saul Perlmutter - şi fizicianul Kip Thorne, îi vor fi alături la această conferinţă unde se vor sărbători contribuţiile lui Hawking în teoria gravitaţiei şi studiile despre dispariţia găurilor negre în cosmos.

Englezul Hawking s-a însurat în 1965 cu Jane Wilde, alături de care a avut trei copii. Wilde a intentat divorţul în 1991, presa motivând că femeia nu a mai suportat presiunea pe care o aducea faima lui Stephen, dar nici modul în care progresa boala şi dizabilitatea locomotorie a acestuia. Hawking s-a recăsătorit în 1995 cu asistenta sa, Elaine Mason, de care a divorţat ulterior în 2006. Fizicianul care a demonstrat cum găurile negre se evaporă în timp, a mărturisit că dacă ar fi din nou tânăr, ar găsi o nouă idee care să revoluţioneze un întreg nou domeniu al ştiinţei.

Citește și: